ΚεντρικήΟμορφιά

Πώς πρέπει να κάνετε το μακιγιάζ των ματιών σας με έντονα χείλη;

4/6/2023

Αν θέλετε να πειραματιστείτε με το μακιγιάζ σας, ένα τολμηρό κραγιόν στα χείλη είναι ένα εξαιρετικό σημείο για να ξεκινήσετε. Μια σκούρα, βαθιά ή πολύ ζωηρή απόχρωση μπορεί να είναι πολύ εντυπωσιακή! Αλλά μόλις φορέσετε το κραγιόν σας, πώς θα αντιμετωπίσετε το μακιγιάζ των ματιών σας;

Από τη Μαρία Καλοπούλου

Όταν φοράτε έντονο κραγιόν, επιλέγετε πάντα πιο διακριτικό μακιγιάζ ματιών για να μην αποσπάτε την προσοχή από τα χείλη σας. Κάθε beauty look έχει ένα σημείο εστίασης — αν κάνετε εντυπωσιακά smokey eyes, τα μάτια σας είναι το επίκεντρο, τραβώντας το μεγαλύτερο μέρος της προσοχής. Έχοντας δύο εστιακά σημεία, ωστόσο, μπορεί να δημιουργήσετε μια «φλύαρη» εμφάνιση.

Αν και δεν είναι απαράβατος κανόνας ότι χρειάζεται ελάχιστο μακιγιάζ ματιών, είναι ένας καλός εμπειρικός κανόνας, όταν πρόκειται να φορέσετε πιο τολμηρά κραγιόν.

Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να εγκαταλείψετε τελείως το μακιγιάζ ματιών (εκτός αν αυτό είναι το θέμα σας). Υπάρχουν τρόποι να δώσετε στα μάτια σας κάποιο σχήμα και στις βλεφαρίδες σας λίγο όγκο, χωρίς να αποσπάτε την προσοχή από τα έντονα χείλη σας.

Οι βλεφαρίδες και τα φρύδια

Αν υπάρχει κάποιο σημείο στη ρουτίνα του μακιγιάζ των ματιών σας που θέλετε να γίνει λίγο πιο τολμηρό ή πιο σκοτεινό, τα σημεία είναι οι βλεφαρίδες και τα φρύδια. Αλλά και πάλι, αφήστε τις υπερβολές!

Εδώ που τα λέμε, καλύτερα να αποφύγετε εντελώς τις ψεύτικες βλεφαρίδες!  Ενώ μερικές καλά τοποθετημένες, πλούσιες βλεφαρίδες μπορούν να λειτουργήσουν προς όφελός σας, η μάσκαρα θα σας δώσει μια πιο ομοιόμορφη εμφάνιση με όγκο.

  • Χρησιμοποιείτε πάντα ένα ψαλιδάκι βλεφαρίδων για μέγιστο αποτέλεσμα.
  • Μην ξεχάσετε να εφαρμόσετε μάσκαρα και στις κάτω βλεφαρίδες σας, για να κάνετε τα μάτια σας να αναδεικνύονται πραγματικά χωρίς να απομακρύνονται από το σημείο εστίασης του προσώπου σας.

Όσο για τα φρύδια, θα πρέπει να είναι καλά καθορισμένα. Τώρα, αυτό δεν σημαίνει μια ολοκληρωμένη ιστορία… χωρίς τέλος! Αντίθετα, θέλετε να κάνετε μια πιο γεμάτη εμφάνιση φρυδιών, που θα τα αφήσει να φαίνονται γεμάτα και χωρίς να αποσπούν πολύ την προσοχή.

  • Για να το κάνετε αυτό, εφαρμόστε λίγο τζελ φρυδιών σε ένα καθαρό πινελάκι. Ξεκινήστε με μια πολύ μικρή ποσότητα προϊόντος.
  • Στη συνέχεια, βουρτσίστε απαλά τα φρύδια σας προς τα πάνω και περιμένετε να στεγνώσει το τζελ.
  • Μόλις σταθεροποιηθεί, γεμίστε προσεκτικά τυχόν αραιές περιοχές με ένα μολύβι φρυδιών.

Τα βλέφαρα, η γραμμή και κάτω από τα μάτια είναι επίσης καθοριστικά

Αυτές οι περιοχές πρέπει να έχουν ελάχιστο, απλό μακιγιάζ. Δεδομένου ότι η σκιά ματιών μπορεί εύκολα να τραβήξει την προσοχή από το τολμηρό σας κραγιόν, θέλετε να είναι όσο το δυνατόν πιο διακριτική.

Μπορείτε ακόμη και χωρίς, αλλά αν είστε λάτρης της σκιάς ματιών, στοχεύστε σε μια ουδέτερη απόχρωση που συμπληρώνει τον τόνο της επιδερμίδας σας. Επιπλέον, το γκλίτερ είναι ένα μεγάλο «όχι» — το περισσότερο που θέλετε είναι μια ελαφριά λάμψη.

  • Τα ουδέτερα είναι ο καλύτερος φίλος σας όταν πρόκειται για αυτές τις εμφανίσεις μακιγιάζ και όχι μόνο όταν πρόκειται για σκιές ματιών.
  • Καθώς το πολύ φωτεινό, σκούρο ή μουτζουρωμένο eyeliner μπορεί να αποσπά την προσοχή, το καφέ, το μπεζ ή το λευκό eyeliner είναι το καλύτερο.
  • Σίγουρα, το άι-λάινερ δεν είναι απαραίτητο για το μακιγιάζ ματιών με έντονα χείλη, αλλά μπορεί να δώσει στα μάτια σας κάποιο σχήμα. Αλλά καμία… σκληρή ή καθορισμένη γραμμή.

Κατά τα άλλα, το κονσίλερ είναι το μόνο που θα χρειαστείτε για τα κάτω σημεία των ματιών. Οτιδήποτε πιο τολμηρό ή πειραματικό θα πρέπει να το αφήσετε για μία άλλη μέρα.

Στην πραγματικότητα, τα μόνα επιπλέον βήματα που θα πρέπει πραγματικά να κάνετε σχετίζονται με την περιποίηση της επιδερμίδας. Βεβαιωθείτε ότι το δέρμα γύρω από τα μάτια σας έχει ενυδατωθεί εκ των προτέρων. Με αυτό το απλό αλλά αποτελεσματικό λουκ μακιγιάζ, μπορείτε να κατακτήσετε τον κόσμο με ένα… κραγιόν!

Πηγή: https://www.womanidol.com

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Εθελοντική Αιμοδοσία Στο Δήμο Περιστερίου

xristiana

1ο Διεθνές Open Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης ΑΜΕΑ – 30 Σεπτεμβρίου Έως 2 Οκτωβρίου Στη Κεφαλονιά

xristiana

Μάσκα προσώπου: Πότε & πώς πρέπει να καθαρίζεις την επιδερμίδα σου μετά την εφαρμογή της;

xristiana