ΚεντρικήΟμορφιά

Οι πιο ισχυρές αντιοξειδωτικές ουσίες που πρέπει να βάλεις στην skincare ρουτίνα σου

28/6/2023

Ο όρος «αντιοξειδωτικά» έχει κάνει μεγάλο buzz τα τελευταία χρόνια, τόσο στον τομέα της υγείας, όσο και σε αυτόν της ομορφιάς.

Κι όχι άδικα θα λέγαμε αφού τα συγκεκριμένα στοιχεία έχουν εκπληκτικές ευεργετικές ιδιότητες και προσφέρουν πολλά οφέλη στον οργανισμό αλλά και την επιδερμίδα.

Μιλώντας για την τελευταία, αρκεί να σημειώσουμε πως λειτουργούν ως μια ασπίδα προστασίας της από τους περιβαλλοντικούς παράγοντες που είναι βλαπτικοί, ενώ φροντίζουν ώστε να μειώνουν την εμφάνιση των σημαδιών γήρανσης αλλά και να τα καταπολεμούν. 

Κάπως έτσι οι αντιοξειδωτικές ουσίες στα προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας είναι υπεύθυνα για τη διατήρηση της υγιούς κατάστασης του DNA των κυττάρων, όπως και για την διατήρηση του κολλαγόνου και της ελαστίνης, επομένως είναι απαραίτητα. 

Ποια είναι όμως τα αντιοξειδωτικά στοιχεία που πρέπει να αναζητάς στις ετικέτες των προϊόντων; 

Ξεκινάμε με τη Βιταμίνη C. Ένα top αντιοξειδωτικό και αυτό δεν το λέμε μόνο εμείς αλλά συμφωνούν και όλοι οι skincare experts ανά τον κόσμο. Αυτή η πανίσχυρη Βιταμίνη όχι μόνο καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες οι οποίες ανοίγουν το δρόμο για την καταστροφή των κυττάρων, αλλά αυτή η Βιταμίνη ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου που σημαίνει πως μειώνονται οι ρυτίδες και οι λεπτές γραμμές. 

Προχωράμε στο δεύτερο αντιοξειδωτικό που είναι επίσης πολύ δημοφιλές στην skincare κοινότητα και αναφερόμαστε στη νιασιναμίδη ή αλλιώς τη Βιταμίνη Β3. Ένας από τους λόγους για τους οποίους είναι ευρέως γνωστή και τόσο αγαπητή είναι γιατί βοηθάει στην αποκατάσταση του προστατευτικού φραγμού της επιδερμίδας.

Τέλος, αυτή η Βιταμίνη Β3 «κλειδώνει» την υγρασία στο δέρμα, δημιουργεί πρωτεΐνες, μειώνει σημάδια γήρανσης και την υπερμελάγχρωση, καταπραΰνει τα δέρματα με ακμή ρυθμίζοντας τη λιπαρότητα.

Πηγή: https://www.allyou.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Ο θρίαμβος της Εθνικής Ελλάδος στο Ευρωμπάσκετ του 1987

xristiana

Δελτίο ειδήσεων 11/6

xristiana

Open Day MSc Programs | Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών ΟΠΑ

xristiana