ΚεντρικήΟμορφιά

Οι «καμένες άκρες» είναι η νέα καλοκαιρινή τάση στο χρώμα των μαλλιών

25/6/2023

Οι «καμένες» άκρες μπορεί να μην ακούγονται σαν μια τάση ομορφιάς στην οποία θέλετε να συμμετάσχετε, αλλά… θα δείτε ότι θα τελικά θα σας ενθουσιάσει! Είναι ένα όχι και τόσο ελκυστικό όνομα για μια τάση στα μαλλιά, αλλά αποδεικνύεται ιδανική για τις λάτρεις του καλοκαιριού, για όσες αγαπούν το χρώμα μαλλιών με χαμηλή συντήρηση ή για οποιανδήποτε ζηλεύει την ανέμελη εμφάνιση των μαλλιών «μόλις βγήκα από τη θάλασσα»!

Από τη Μαρία Καλοπούλου

Ο στυλίστας των διασημοτήτων Gregory Patterson το θέτει ως εξής: «Σκεφτείτε αυτούς τους Αυστραλούς σέρφερ από την παραλία που έχουν κατά κάποιο τρόπο τον τέλειο τόνο των αλατισμένων ανταυγειών που θαυμάζετε!».

Ξέρετε αυτά τα μαλλιά που μοιάζουν να χρησιμοποιούν τον ήλιο και τη θάλασσα ως μια μαγική περιποίηση μαλλιών και δέρματος, ενώ εμείς οι υπόλοιποι καταλήγουμε να φαινόμαστε τηγανισμένοι από την κορυφή μέχρι τα νύχια μετά από μια μέρα στην παραλία.

Το καλύτερο όμως με τις «καμένες άκρες», ωστόσο, είναι ότι δεν απαιτούνται μαθήματα σερφ! Αντί να κάνετε ένα ταξίδι στην παραλία, μια επίσκεψη στο αγαπημένο σας κομμωτήριο μπορεί να σας βοηθήσει να κάνετε αυτό το look. Ωστόσο, υπάρχουν μερικές σκέψεις που πρέπει να έχετε κατά νου, πριν προσφέρετε τα μαλλιά σας στους θεούς… της λεύκανσης.

Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν «βουτήξετε» στην τάση

Οι καμένες άκρες είναι εξαιρετικά ευέλικτες και μπορούν να λειτουργήσουν σχεδόν σε οποιοδήποτε χρώμα, μήκος ή υφή μαλλιών. Η τάση συνεπάγεται την εφαρμογή χλωρίνης στις άκρες των μαλλιών σας, αφήνοντας το μεσαίο και το επάνω τμήμα ως έχει.

Για να αποφύγετε να μοιάζετε με «γύφτισσα», οι κομμωτές χρησιμοποιούν μια τεχνική balayage. Το λευκαντικό εφαρμόζεται σε μορφή ελεύθερου χεριού που βοηθά να κρατά τις ανταύγειες να φαίνονται φυσικές και σαν να τις χάρισαν το αλάτι και ο ήλιος αντί για την κομμώτριά σας.

Οι πιο ανοιχτόχρωμες άκρες αναμειγνύονται τέλεια στο μεσαίο τμήμα των μαλλιών σας χωρίς σκληρές γραμμές. Εάν είστε «επαγγελματίας» στη βαφή στο σπίτι μπορείτε ακόμη και να ξεβάψετε μόνες σας.

Μιλώντας για σκληρότητα, αν έχετε κάνει ποτέ λεύκανση, ξέρετε ότι μπορεί να επηρεάσει τα μαλλιά σας. Η τάση των καμένων άκρων δεν διαφέρει και απαιτεί τακτική συντήρηση για την πρόληψη της ζημιάς και την προώθηση της υγείας των μαλλιών.

Τα προϊόντα ενυδάτωσης μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμα, μειώνοντας το σπάσιμο και την ψαλίδα, όπου εφαρμόστηκε το λευκαντικό. Εάν μπορείτε να βρείτε ένα μωβ σαμπουάν ή μάσκα, θα κάνει διπλή λειτουργία, παρέχοντας προστασία ενώ μειώνει τον ορείχαλκο.

Τα καλά νέα είναι ότι οι καμένες άκρες δεν απαιτούν τακτικές επισκέψεις στο κομμωτήριο. Χάρη στην εφαρμογή balayage, συνήθως δεν χρειάζεται να ανησυχείτε μήπως οι ανταύγειές σας μεγαλώνουν πολύ γρήγορα ή φαίνονται άσχημες. Είναι τέλειο για ένα ξέγνοιαστο καλοκαίρι!

Συμβουλές συντήρησης για όλο το καλοκαίρι

Παρά τη χαλαρή όψη και τη φύση τους, οι καμένες άκρες χρειάζονται κάποια φροντίδα για να διαρκέσουν όλο το καλοκαίρι. Παραδόξως, μπορείτε να εφαρμόσετε ένα SPF στα μαλλιά σας όπως ακριβώς κάνετε και στο δέρμα σας. Τα αντηλιακά μαλλιών περιέχουν συχνά συστατικά που λειτουργούν και ως φραγμός στο αλμυρό νερό ή το χλώριο.

Το ξέπλυμα των μαλλιών σας μετά από μια ημέρα στη θάλασσα είναι απαραίτητο. Ωστόσο, μπορεί να θέλετε να παραλείψετε το σαμπουάν. Τείνει να ξεπλένει τα φυσικά έλαια, αφήνοντας τα μαλλιά σας ξηρά και εύθραυστα.

Το ξέπλυμα με καθαρό νερό και μετά με ένα πλούσιο μαλακτικό ή εντατική μάσκα μαλλιών μπορεί να είναι ένας πολύ καλύτερος τρόπος για να προστατέψετε τα μαλλιά και το λευκασμένο σας χρώμα.

Η μόνη εξαίρεση είναι εάν έχετε κολυμπήσει σε πισίνα. Συνιστάται να καθαρίζετε το χλώριο με σαμπουάν για να αποφεύγετε το πράσινο χρώμα των λευκασμένων τριχών

Ευτυχώς, επειδή οι καμένες άκρες λευκαίνουν μόνο τόσο μικρά τμήματα των μαλλιών σας, το να ακολουθείτε τη ρουτίνα περιποίησης των μαλλιών σας θα είναι εύκολο!

Πηγή: https://www.womanidol.com

Πηγή φωτογραφιών: https://www.womanidol.com

Related posts

Αλκοόλ: Τι κίνδυνος υπάρχει αν πίνετε πολύ μία φορά την εβδομάδα

xristiana

Μικρά νησιά: Πρόγραμμα υποστήριξης εγκύων και νέων γονέων από τη ΓΓΑΝΠ

xristiana

20η Διημερίδα «Εξελίξεις στην Καρδιαγγειακή Απεικόνιση 2023»

xristiana