ΚεντρικήΟμορφιά

Ξέρεις τι προκαλεί τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια;

15/6/2023

Οι μαύροι κύκλοι είναι κάτι από το οποίο αρκετές υποφέρουμε και ψάχνουμε διαρκώς λύσεις ώστε να τους εξαφανίσουμε. Οι ειδικοί μας εξηγούν ποια μπορεί να είναι τα αίτια της παρουσίας των μαύρων κύκλων και πώς μπορούμε να μειώσουμε την εμφάνισή τους.

Οι πιο συχνές αιτίες των μαύρων κύκλων είναι γενετικά προβλήματα, η κούραση και ο τρόπος ζωής. Σύμφωνα με τους ειδικούς οι κύκλοι που οφείλονται σε γενετικά προβλήματα συνήθως δεν μπορούν να προληφθούν μπορούμε όμως να κάνουμε κάποια πράγματα ώστε να αποτρέψουμε την επιδείνωσή τους.

Η κούραση μπορεί να επηρεάσει άμεσα την εμφάνιση των μαύρων κύκλων καθώς όταν κουραζόμαστε οι ιστοί μας χάνουν τον μυϊκό τόνο με αποτέλεσμα να τονίζονται οι μαύροι κύκλοι.

Επίσης η κακή διατροφή, το κάπνισμα, το αλκοόλ, η έλλειψη ύπνου, το άγχος και η κούραση είναι παράγοντες που επιδεινώνουν αυτή την εμφάνιση στην περιοχή κάτω από τα μάτια.

Επομένως μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή, η διατήρηση σταθερού βάρους και η σωματική άσκηση μπορούν να βοηθήσουν αρκετά στην μείωση της εμφάνισης των μαύρων κύκλων.

Πηγήhttps://www.roulastamatopoulou.com

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Σειρά ενημερωτικών δράσεων από το «Ψυχοπαιδαγωγικό Κέντρο Παιδιού και Οικογένειας» στον Δήμο Ιλίου

xristiana

Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών Της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων

xristiana

Το ετήσιο συνέδριο του Συμβουλίου Αειφόρων Κτιρίων Ελλάδας στην Αθήνα

xristiana