ΚεντρικήΟμορφιά

Νυφικό χτένισμα: Mε ποια κριτήρια πρέπει να το επιλέξεις;

21/6/2023

Μέσα στην όλη διαδικασία “πελαγώματος” της νύφης για να είναι όλα τέλεια αυτήν την τόσο ιδιαίτερη και ξεχωριστή βραδιά, η επιλογή του νυφικού, του μακιγιάζ αλλά και των μαλλιών είναι το τρίπτυχο που θέλει προσοχή για να υπάρχει συνοχή μεταξύ τους.

Οι λεπτομέρειες είναι αυτές που βάζουν ένα ακόμα λιθαράκι για μια άψογα εκτελεσμένη εμφάνιση. Επειδή όλα τα φώτα θα στραφούν επάνω σου φρόντισε να τα κάνεις όλα όπως τα αισθάνεσαι, να σε εκφράζουν χωρίς να ακολουθείς μόδες και κυρίως να ευχαριστηθείς τη διαδικασία χωρίς άγχος.

Θα πιάσουμε το κεφάλαιο “νυφικό χτένισμα” σήμερα και θα σας δώσω μερικά tips που θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε τα ιδανικά μαλλιά:

#Σκεφτείτε το θέμα του γάμου και το φόρεμά σας:

Σκεφτείτε το συνολικό στυλ και το θέμα του γάμου σας.

Είναι παραδοσιακός, μοντέρνος, μποέμ ή vintage; Τα νυφικά σας μαλλιά πρέπει να ταιριάζουν με την ατμόσφαιρα του γάμου σας.

Σκεφτείτε το στυλ και τη λαιμόκοψη του νυφικού σας. Ένα στράπλες φόρεμα μπορεί να απαιτεί ένα updo για να αναδείξει τους ώμους και το ντεκολτέ σας, ενώ ένα μποέμ φόρεμα μπορεί να φαίνεται όμορφο με χαλαρούς κυματισμούς ή πλεξίδες, για να δώσετε μια ρομαντική πινελιά στο look.

#Κάντε δοκιμές σε διαφορετικά χτενίσματα:

Αναζητήστε έμπνευση σε θεματικά περιοδικά, διαδικτυακές πλατφόρμες και μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Δημιουργήστε μια συλλογή από χτενίσματα που τραβούν το βλέμμα σας και ταιριάζουν στην αισθητική σας. Καταλήξτε εάν τα θέλετε ανέμελα, πιασμένα επάνω, σε κλασσικό κότσο κτλ.Ακόμα και το μάκρος του πέπλου, το εάν θέλετε να βάλετε κάποιο αξεσουάρ στα μαλλιά σας ή στεφανάκι από λουλούδια θα καθορίσει το χτένισμα.

#Συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία κομμωτή:

Προγραμματίστε ένα αναγνωριστικό ραντεβού με έναν hair stylist που ειδικεύεται στα νυφικά χτενίσματα, ειδικά εάν θέλετε μαλλί υπερπαραγωγή.

Δείξτε φωτογραφίες που σας εμπνέουν και συζητήστε το θέμα του γάμου σας, το φόρεμα και τυχόν αξεσουάρ που σκοπεύετε να φορέσετε, όπως τιάρα.

Ένας επαγγελματίας κομμωτής θα ξεκαθαρίσει το τοπίο και θα  σας δώσει οδηγίες σχετικά με το ποια χτενίσματα θα λειτουργήσουν καλύτερα για τον τύπο των μαλλιών σας, το σχήμα του προσώπου και τη συνολική εμφάνιση. Εμπιστευτείτε τον expert.

#Λάβετε υπόψη τον τύπο και το μήκος των μαλλιών σας:

Λάβετε υπόψη την υφή, το μήκος αλλά και πάχος των μαλλιών σας ώστε η επιλογή του χτενίσματος να έχει και διάρκεια. Ορισμένα χτενίσματα μπορεί να λειτουργούν καλύτερα σε ορισμένους τύπους μαλλιών, επομένως είναι σημαντικό να επιλέξετε ένα στυλ που θα συμπληρώνει τις φυσικές ιδιότητες των μαλλιών σας. Εάν έχετε κοντά μαλλιά και επιθυμείτε να τα μακρύνετε, σκεφτείτε να βάλετε extensions για μια ξεχωριστή εμφάνιση!

#Μελετήστε τα χαρακτηριστικά του προσώπου σας:

Λάβετε υπόψη το σχήμα και τα χαρακτηριστικά του προσώπου σας όταν επιλέγετε ένα νυφικό χτένισμα. Ορισμένα χτενίσματα μπορούν να τονίσουν τα καλύτερα χαρακτηριστικά σας ή να βοηθήσουν στην εξισορρόπηση των αναλογιών. Για παράδειγμα, ένα updo μπορεί να τονίσει τη δομή του προσώπου σας, ενώ οι απαλοί κυματισμοί μπορούν να απαλύνουν τις γωνίες.

#Kάντε πρόβα του νυφικού χτενίσματος:

Αφού έχετε στο μυαλό σας μερικές επιλογές, προγραμματίστε μια δοκιμή με τον κομμωτή σας και δείτε πώς βγαίνουν τα χτενίσματα ώστε να έχετε τον χρόνο να κάνετε τις απαραίτητες προσαρμογές. Πάρτε μαζί τα αξεσουάρ σας οπωσδήποτε για να δείτε πώς λειτουργούν με το χτένισμα.

#Εμπιστευτείτε το ένστικτό σας:

Τελικά το πιο σημαντικό απ’όλα είναι να επιλέξετε ένα χτένισμα που σας κάνει να νιώθετε αυτοπεποίθηση και όμορφη.

Ακούστε τα δικά σας ένστικτα και ακολουθήστε ένα στυλ που αντανακλά το προσωπικό σας γούστο και όραμα για την ημέρα του γάμου σας.

Θυμηθείτε, η βραδιά σας ανήκει και το νυφικό χτένισμα πρέπει να σας κάνει να αισθάνεστε σαν η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σας!

Πηγή: https://www.faysbook.gr

Πηγή φωτογραφιών: https://www.faysbook.gr

Related posts

Το μυστικό για σαρκώδη, ζουμερά χείλη

xristiana

Αιολική Ενέργεια και κυκλική οικονομία: Ανακύκλωση ανεμογεννητριών

xristiana

Σπύρος Λούης: Ο θρυλικός μαραθωνοδρόμος

xristiana