ΚεντρικήΚοινωνικά

«Μονογονεϊκότητα: νομικό πλαίσιο ρύθμισής της»

23/6/2023

Η νέα Εθελοντική Ομάδα του Κέντρου Πρόληψης «ΕΛΠΙΔΑ»  διοργανώνει την πρώτη της δράση,  με θέμα  «Μονογονεϊκότητα: νομικό πλαίσιο ρύθμισής της».  
Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στις 28/06/2023, 19:00 – 21:00, στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Πρόληψης «ΕΛΠΙΔΑ», Ησιόδου 10, Νέα Κρήνη, Καλαμαριά (τηλ: 2310442044).

Ομιλήτρια θα είναι η δικηγόρος κα Ευδοκία Φουντούκη.
Σκοπός της παρούσας εκδήλωσης είναι η ενημέρωση των μονογονέων των Δήμων: Καλαμαριάς, Θέρμης, Θερμαϊκού, Πυλαίας – Χορτιάτη, σχετικά με τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των γονέων μετά τη διάσπαση της οικογενειακής συμβίωσης, σύμφωνα με το ισχύον νομοθετικό καθεστώς, άλλα και το άνοιγμα της νέας εθελοντικής ομάδας στην κοινότητα και η διεύρυνσή της με περισσότερα μέλη.
Στη συνάντηση αυτή, οι συμμετέχοντες/χουσες θα μπορούν να θέσουν τα ερωτήματα και τους προβληματισμούς τους, ώστε να μάθουν αλλά και να λύσουν τις απορίες τους, αναφορικά με νομικά θέματα που απασχολούν τους μονογονείς.

Η Εθελοντική Ομάδα Μονογονέων, δημιουργήθηκε από μία ομάδα ανδρών και γυναικών, που συμμετείχαν στην ΟΜΑΔΑ ΜΟΝΟΓΟΝΕΩΝ που διεξήγαγε το Κ.Π Ελπίδα, στο πλαίσιο στήριξης της οικογένειας, με τίτλο «Μεγαλώνοντας το παιδί μου: προκλήσεις στη σύγχρονη κοινωνία» (Φεβρουάριος – Μάιος 2023).

Σκοπός της εθελοντικής ομάδας είναι η ψυχοκοινωνική ενδυνάμωση των μονογονεϊκών οικογενειών και συνακόλουθα η πρόληψη των εξαρτήσεων και η προαγωγή της ψυχοκοινωνικής τους υγείας.
Η συμμετοχή στην εκδήλωση, όπως και σε όλες τις δράσεις της «Ελπίδας», είναι δωρεάν.

Related posts

Τι να προσέξετε για να μην πάρετε βάρος στη νηστεία

xristiana

Δωρεάν Προληπτικές Εξετάσεις Για Την Οστεοπόρωση Στο Παλαιό Δημαρχείο Γλυφάδας

xristiana

Μάσκα μαλλιών: Τα επαγγελματικά tips εφαρμογής

xristiana