ΚεντρικήΟμορφιά

Μάσκες προσώπου: Ο κίνδυνος που κρύβεται όταν τις φτιάχνετε μόνες στο σπίτι

4/6/2023

Τι να κάνετε πριν τις εφαρμόσετε σε ολόκληρο το πρόσωπό σας.

Ορισμένα σχήματα περιποίησης της επιδερμίδας αποκτούν δημοτικότητα μέσω των social media ή των celebrities που απογειώνουν τα προϊόντα που χρησιμοποιούν. Και ενώ αυτές οι θεραπείες μπορεί να λειτουργήσουν για κάποιες, άλλες μπορεί να βιώσουν αρνητικές επιπτώσεις που συχνά αφήνουν μόνιμες βλάβες.

Όπως για παράδειγμα οι μάσκες προσώπου που «αντιγράφετε» μόνες στο σπίτι, οι οποίες κάποιες φορές, τελικά, μπορεί να κάνουν περισσότερο κακάο παρά καλό. Γιατί, λοιπόν, πρέπει να είστε προσεκτικές πριν τις δοκιμάσετε;

Πώς λειτουργούν οι μάσκες προσώπου

Οι μάσκες προσώπου μπορούν να βελτιώσουν την υγεία και την εμφάνιση του δέρματός σας με ενυδατικά, αντιφλεγμονώδη ή απολεπιστικά συστατικά που απορροφώνται από τους πόρους. Η μάσκα δημιουργεί ένα φράγμα στο δέρμα που παρέχει μια συμπυκνωμένη δόση αυτών των ευεργετικών συστατικών που διεισδύουν στο δέρμα βαθύτερα από μια απλή κρέμα ή άλλη τοπική θεραπεία, σύμφωνα με όσα εξηγεί το Penn Medicine. Η εύρεση της καλύτερης ισορροπίας των συστατικών και η χρήση τους με τον σωστό τρόπο μπορεί να δώσει στο δέρμα σας την ώθηση που χρειάζεται για να δείχνει φρέσκο και λαμπερό.

Παρόλο που μπορεί να έχετε στην κουζίνα ή στο ντουλάπι σας συστατικά που θα μπορούσαν να έχουν ευεργετικά αποτελέσματα στο δέρμα σας, ίσως να θέλετε να επανεξετάσετε το ενδεχόμενο να φτιάξετε τις δικές σας μάσκες προσώπου ή ομορφιάς. Οι μάσκες που φτιάχνετε μόνες σας (DIY) απαιτούν την ανάμειξη των δικών σας υλικών και την εύρεση αυτών που λειτουργούν καλύτερα για το δέρμα σας. Αν δεν είστε χημικός καλλυντικών, πιθανότατα δεν έχετε τις γνώσεις ή τις δεξιότητες για να καθορίσετε τη σωστή συγκέντρωση των συστατικών και ποια από αυτά λειτουργούν μαζί, τονίζει η L’Oréal Paris.

Επειδή ορισμένα συστατικά δεν αναμειγνύονται καλά με άλλα ή μπορεί ακόμη και να ερεθίσουν το δέρμα αν δεν χρησιμοποιήσετε τη σωστή αναλογία, οι DIY μάσκες μπορεί να φράξουν τους πόρους, να προκαλέσουν ερυθρότητα ή κάψιμο, να προκαλέσουν ξεσπάσματα ή κνίδωση και να κάνουν το δέρμα σας ξηρό, προειδοποιεί το Penn Medicine.

Ωστόσο, αν θέλετε πραγματικά να δοκιμάσετε μια DIY μάσκα προσώπου, φροντίστε να δοκιμάσετε μια μικρή περιοχή του δέρματός σας πριν την εφαρμόσετε σε όλο το πρόσωπό σας.

Πηγή: https://www.newsbeast.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Καρδιά: Την προστατεύει τελικά η ελαφριά κατανάλωση αλκοόλ;

xristiana

Παρέμβαση Πλεύρη για τις ελλείψεις στα φάρμακα: Καλούνται οι φαρμακαποθήκες να δηλώσουν άμεσα τα αποθέματά τους

xristiana

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Πώς θα εξελιχθεί έως και την Τρίτη

xristiana