ΚεντρικήΜαγειρική

Κρεμώδεις γαρίδες με παρμεζάνα και σκόρδο

27/6/2023

Υλικά

  • 500 γρ. γαρίδες
  • Αλάτι και πιπέρι, ανάλογα με τη γεύση
  • 2 κ. σ. ανάλατο βούτυρο
  • 6 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1/2 φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί ή ζωμό κοτόπουλου
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • 1/2 φλ. τσαγιού φρέσκια τριμμένη παρμεζάνα
  • 2 κ. σ. φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό

Εκτέλεση

Βήμα 1

Ζεστάνετε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Αλατοπιπερώστε τις γαρίδες και τις τηγανίστε για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ψηθούν και να γίνουν ροζ. Μεταφέρετε τις γαρίδες σε ένα μπολ και αφήστε τις στην άκρη.

Βήμα 2

Λιώστε το βούτυρο στο ίδιο τηγάνι. Σοτάρετε το σκόρδο μέχρι να αρωματιστεί, περίπου 30 δευτερόλεπτα, ρίξτε το λευκό κρασί ή το ζωμό και αφήστε το να μειωθεί στο μισό, ενώ ξύνετε τυχόν κομμάτια από τον πάτο του τηγανιού.

Βήμα 3

Μειώστε τη φωτιά σε χαμηλή-μέτρια, προσθέστε την κρέμα γάλακτος και αφήστε να σιγοβράσει, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τη γεύση σας.

Βήμα 4

Προσθέστε την παρμεζάνα και αφήστε τη σάλτσα να σιγοβράσει απαλά για ένα λεπτό ακόμη περίπου μέχρι να λιώσει το τυρί και να δέσει η σάλτσα.

Βήμα 5

Προσθέστε ξανά τις γαρίδες στο τηγάνι και πασπαλίστε με τον μαϊντανό. Δοκιμάστε τη σάλτσα και προσαρμόστε το αλάτι και το πιπέρι, αν χρειάζεται.

Βήμα 6

Σερβίρετε πάνω από ζυμαρικά, ρύζι ή λαχανικά στον ατμό.

Πηγή: https://www.newsbeast.gr

Related posts

Στο «φως» νέα στοιχεία για τον Κρόνο: «Οι δακτύλιοί του είναι ηλικιακά πολύ νεότεροι από τον ίδιο τον πλανήτη»

xristiana

Προφήτης Βαρούχ

xristiana

Ενημερωτική Εκδήλωση Στο Περιστέρι Με Θέμα «Φροντίζοντας Τα Κακοποιημένα – Παραμελημένα Παιδιά»

xristiana