News ΑΜΕΑΚεντρική

Κινητοποίηση φορέων για τις εγγραφές στα ειδικά σχολεία

21/6/2023

Για «σοβαρό πρόβλημα, εγγραφών νέων μαθητών με αναπηρία στα ειδικά σχολεία με την νέα σχολική χρονιά», κάνει λόγο ο Ενιαίος σύλλογος γονέων & Κηδεμόνων ΑΜΕΑ Αττικής & Νήσων, και αναφέρει ότι «συμμετέχει στην παράσταση διαμαρτυρίας της ΕΛΜΕ Πειραιά την Πέμπτη 22 Ιούνη στη 1μμ, στη διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Πειραιά (ελ. Βενιζέλου 35), για την αδυναμία εγγραφής μαθητών στην α’ γυμνασίου του ΕΝΕΕΓΥΛ Δραπετσώνας».

Ως προς το διεκδικητικό πλαίσιο αναφέρει: «Να εγγραφούν όλοι οι μαθητές στην Α’ Γυμνασίου στο ΕΝΕΕΓΥΛ Δραπετσώνας.
Να βρεθούν άμεσα δημόσια κτήρια κ να στεγάσουν το ΕΝΕΕΓΥΛ Δραπετσώνας κ τα άλλα σχολεία, που λειτουργούν σήμερα σε βαθμό επικινδυνότητας.
Να ανοίξουν κανονικά τα σχολεία το Σεπτέμβρη με όρους ασφάλειας και με μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, με βάση τις ανάγκες.
Χρηματοδότηση από το κράτος ενός ολοκληρωμένου σχεδίου ανέγερσης νέων, σύγχρονων δημόσιων ειδικών σχολείων για να αποσυμφορηθούν τα υπάρχοντα κ να αντικατασταθούν τα επικίνδυνα κτήρια, όπως είναι το ΕΝΕΕΓΥΛ Αιγάλεω, το Πολλαπλά Αναπήρων, το ΕΝΕΕΓΥΛ Περιστερίου, τα Ειδικά Σχολεία του Δήμου Αθηναίων κ όχι μονό.
Να λειτουργήσουν επιτέλους τα Ειδικά Σχολεία που έχουν ιδρυθεί στα χαρτιά κ είναι άκρως αναγκαία όπως το ΕΕΕΕΚ Αθηνών και Περιστερίου , το Ειδικό Δημοτικό Βύρωνα κ Ν. Φιλαδέλφειας κ όχι μόνο».

Πηγή: https://www.ertnews.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Ο θρίαμβος της Εθνικής Ελλάδος στο Ευρωμπάσκετ του 1987

xristiana

«Πες ΜΑΣ ΤΟ»: Το Νέο Podcast Του «Άλμα Ζωής» Για Τον Καρκίνο Του Μαστού

xristiana

Σε παραγωγή από την Energean και το κοίτασμα φυσικού αερίου Karish North στο Ισραήλ

xristiana