ΚεντρικήΟμορφιά

Θέλεις λεία και απαλή μασχάλη; – 5 tips για να ξυρίζεσαι σωστά

17/6/2023

Τώρα το καλοκαίρι οι μασχάλες είναι πιο εκτεθειμένες από ποτέ! Αυτοί είναι ο τρόποι για να τις φροντίσεις σωστά…

Οι μασχάλες είναι από τα κρυφά σημεία του σώματος τα οποία δεν είναι και τόσο εκτεθειμένα… Τι σημαίνει αυτό; Ότι μπορεί να μην αφιερώνουμε αρκετό χρόνο για τη σωστή φροντίδα και περιποίησή τους.

Παρόλα αυτά, τους καλοκαιρινούς μήνες όσο κι αν θέλουμε να κρυφτούμε δε γίνεται να αφήσουμε τις μασχάλες στο έλεός τους… Πέρα από την ενυδάτωση, την απολέπιση και το κατάλληλο αποσμητικό τον πιο σημαντικό ρόλο το έχει το ξύρισμα.

no-revisions-b2f0hXCgsdQ-unsplash.jpg

Ξυρίζεσαι σωστά;

Κι όμως, το ξύρισμα παίζει σημαντικό ρόλο για το αν οι μασχάλες είναι ξηρές, τραχιές ή αν ακόμη εμφανίζουν σπυράκια. Μην απελπίζεσαι! Υπάρχει τρόπος να το αντιμετωπίσεις και να αποκτήσεις τώρα το καλοκαίρι αλλά και για πάντα λείες και απαλές μασχάλες.
Κρατάς σημειώσεις;

Ελαφριά απολέπιση πριν το ξύρισμα

Η απολέπιση κάνει πάντα καλό στο δέρμα. Στο συγκεκριμένο σημείο προτίμησε μία ελαφριά απολέπιση με ένα απαλό χημικό απολεπιστικό για να αφαιρέσεις τα νεκρά κύτταρα και να ανασηκώσεις τις τρίχες, έτσι ώστε να αφαιρεθούν πιο εύκολα στο ξύρισμα.

pexels-clara-ngo-4026254.jpg

Μην ξυρίζεσαι σε στεγνή επιφάνεια

Αυτό ισχύει για όλα τα σημεία του σώματος. Το να ξυρίζεσαι σε στεγνή επιφάνεια χωρίς να εφαρμόζεις πρώτα κάποιο προϊόν μπορεί να δημιουργήσει ερεθισμούς, κοκκινίλες ακόμη και σπυράκια.

Άλλαζε συχνά ξυραφάκι

Είναι σημαντικό να αλλάζεις ξυραφάκι μετά από 3-4 μέρες χρήσης του. Τα ξυραφάκια μαζεύουν μικρόβια και νεκρά κύτταρα τα οποία μπορούν να δημιουργήσουν ερεθισμούς.

laura-mitulla-q5XH9jdvtHU-unsplash.jpg

Απαλές & ανάλαφρες κινήσεις

Μην ασκείς πολύ πίεση στο ίδιο σημείο τη επιδερμίδας σου με τις λεπίδες του ξυραφιού. Με αυτόν τον τρόπο θα αποφύγεις να κοπείς και να ερεθίσεις τις μασχάλες.

Εφαρμογή ενυδατικής κρέμας

Το τελευταίο step είναι η εφαρμογή ενυδατικής κρέμας. Με αυτόν τον τρόπο θα αποκαταστήσεις την ενυδάτωση και θα καταπραΰνεις την επιδερμίδα σου.

nati-melnychuk-dFBhXJHKNeo-unsplash.jpg

Επιπλέον, αφού ακολουθήσεις τα παραπάνω βήματα σημαντικό ρόλο παίζει και το αποσμητικό που θα επιλέξεις. Η Dove έχει τα πιο αντιιδρωτικά αποσμητικά που εξασφαλίζουν μέχρι και 48 ώρες προστασίας, χαρίζουν απαλότητα και διατηρούν τη φρεσκάδα όλη μέρα. Ακόμη το σκέφτεσαι;

DOVE-Original-Aposmhtiko-Sprei.png
Dove, Original. Αποσμητικό Σπρέι.

Πηγή: https://www.queen.gr

Πηγή φωτογραφιών: https://www.queen.gr

Related posts

Τα “Κυριακίδεια” επιστρέφουν στο Δημοτικό Γυμναστήριο Φιλοθέης

xristiana

Newsletter: Όλες οι ειδήσεις που πρέπει να ξέρεις μέχρι τώρα 11/1

xristiana

Αλμυρό στρούντελ με μπρόκολο και λουκάνικο

xristiana