News ΑΜΕΑΚεντρική

Η Αραδίππου υιοθετεί την πλατφόρμα «Ablebook» για εύκολη προσβασιμότητα ΑμεΑ

24/6/2023

Με στόχο την υποστήριξη των Ατόμων με Αναπηρίες (ΑμεΑ) ο Δήμος Αραδίππου προχωρεί σε συνεργασία με την πλατφόρμα «Ablebook».

Σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου αναφέρεται ότι «η συνεργασία με τη συγκεκριμένη πλατφόρμα έχει στόχο μια ανοικτή, προσβάσιμη και ασφαλή πόλη για όλους. Ο Δήμαρχος Αραδίππου Ευάγγελος Ευαγγελίδης και ο Δημοτικός Γραμματέας Ματθαίος Αλαμπρίτης συναντήθηκαν με τον Διευθυντή και Ιδρυτή της «Ablebook», Ανδρέα Βασιλείου, ο οποίος τους παρουσίασε την ιδέα και τις δυνατότητες της πλατφόρμας, καθώς και το όραμά του για την ανάπτυξή της σε όλη την Κύπρο».

Ο Δήμαρχος Αραδίππου εξέφρασε «την ετοιμότητα του Δήμου να στηρίξει την προσπάθεια αυτή» και πρόσθεσε πως «κάθε εργαλείο που μας δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε καλύτερες συνθήκες στην καθημερινότητα των συνανθρώπων μας που αντιμετωπίζουν δυσκολίες, είναι ευπρόσδεκτο στον Δήμο μας».

Πρόσθεσε ότι «οι δυνατότητες που προσφέρονται μέσα από την συγκεκριμένη πλατφόρμα, κινούνται προς αυτήν την κατεύθυνση και δεν θα μπορούσαμε να απέχουμε. Οι δυνατότητες που παρέχει η τεχνολογία μπορούν και πρέπει να αξιοποιηθούν για την ισότιμη πρόσβαση για όλους» είπε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται ότι «το «Ablebook» είναι η πρώτη διαδικτυακή πλατφόρμα για Άτομα με Αναπηρίες στην Κύπρο, την οποία εμπνεύστηκε ο ιδρυτής της, μέσα από τα προσωπικά βιώματα και δυσκολίες που αντιμετωπίζει στην καθημερινότητά του ως άτομο με εκ γενετής αναπηρία. Πρόκειται για μια εφαρμογή που παρέχει όλες τις σχετικές πληροφορίες και υπηρεσίες, γύρω από την προσβασιμότητα των ΑΜΕΑ μέσα στα αστικά κέντρα και κοινότητες της Κύπρου».

Συγκεκριμένα «μέσα από το Ablebook app οι χρήστες μπορούν να δουν έναν διαδραστικό χάρτη που επιτρέπει να επιλέξουν την τοποθεσία που θέλουν να κατευθυνθούν, να επιλέξουν κατηγορίες τοποθεσιών και διευκολύνσεις που επιθυμούν να παρέχονται από αυτές και να δουν τις διαθέσιμες διευκολύνσεις προσβασιμότητας σε κάθε τοποθεσία μέσω διαθέσιμου φωτογραφικού υλικού. Επιπρόσθετα, οι χρήστες μπορούν να αναφέρουν προβλήματα που αντιμετωπίζουν σε κάποιο χώρο, με άμεση επικοινωνία με τη διαχείριση της πλατφόρμας».

Στην εφαρμογή «υπάρχουν πάνω από χίλιες τοποθεσίες και οι παρεχόμενες διευκολύνσεις τους προς τα Αμεα, καθώς και όλοι οι δημόσιοι χώροι στάθμευσης για ΑμεΑ στην Κύπρο. Ακόμα προσφέρεται η Ablecard που είναι μια κάρτα μέλους αποκλειστικά για άτομα με αναπηρίες, μέσω της οποίας επιχειρήσεις που βρίσκονται στην εφαρμογή παρέχουν επιπλέον προνόμια π.χ. εκπτώσεις. Επίσης υπάρχει και το “Kids” section, μια ενότητα που παρέχει πληροφορίες για προσβάσιμους χώρους όπου τα παιδιά με αναπηρίες μπορούν να ασχοληθούν με τον αθλητισμό, όπως πάρκα, γυμναστήρια, ομάδες / ακαδημίες αθλητισμού, μονοπάτια στη φύση και άλλα».

Ένα άλλο χαρακτηριστικό της εφαρμογής είναι «το Ablebook Portal, μέσω του οποίου οι επιχειρήσεις και οι δημοτικοί φορείς έχουν την δυνατότητα να χειρίζονται τις τοποθεσίες τους στην εφαρμογή, να αλλάζουν το περιεχόμενο, ώρες λειτουργίας, φωτογραφίες και άλλα».

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Πηγή: https://www.sigmalive.com

Related posts

Πιάνουν τα χέρια σας; Ήρθε η ώρα να μάθετε τι σημαίνει να έχετε «δύο αριστερά χέρια»

xristiana

Τσάι μέντας στην εγκυμοσύνη: Τα άγνωστα οφέλη

xristiana

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων

xristiana