ΚεντρικήΜαγειρική

Ζυμαρικά με κρεμώδη σάλτσα κάρυ

7/6/2023

Υλικά

  • 1 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 4 φλ. τσαγιού φρέσκα ή κατεψυγμένα φύλλα σπανακιού
  • 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κ. σ. σκόνη κάρυ
  • 1 1/2 κ. γλ. χοντρό αλάτι
  • 1/2 κ. γλ. αλεσμένο μαύρο πιπέρι
  • 1/2 κ. γλ. νιφάδες κόκκινου πιπεριού
  • 2 φλ. τσαγιού κατεψυγμένο αρακά
  • 4 φλ. τσαγιού ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου
  • 450 γρ. σάλτσα ντομάτας σε κύβους
  • 260 γρ. γάλα εβαπορέ
  • 420 γρ. ζυμαρικά
  • Ξύσμα και χυμό από 1/2 μέτριο λεμόνι

Εκτέλεση

Βήμα 1
Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Προσθέστε το κρεμμύδι και το σπανάκι και σοτάρετε 4-5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι.

Βήμα 2
Ανακατέψτε το σκόρδο, τη σκόνη κάρυ, το αλάτι, το μαύρο πιπέρι και τις νιφάδες κόκκινου πιπεριού και σοτάρετε 30-60 δευτερόλεπτα ή μέχρι να αρωματιστεί.

Βήμα 3
Ανακατέψτε τον αρακά και σοτάρετε 60-90 δευτερόλεπτα.

Βήμα 4
Προσθέστε το ζωμό, τους κύβους ντομάτας και το γάλα εβαπορέ και αφήστε τα να σιγοβράσουν. Ανακατέψτε τα ζυμαρικά και μαγειρέψτε 8-10 λεπτά ή μέχρι τα ζυμαρικά να γίνουν al dente και η σάλτσα να πήξει, ανακατεύοντας συχνά. Μειώστε τη φωτιά, αν χρειάζεται, για να διατηρήσετε τη σάλτσα σε χαμηλή θερμοκρασία.

Βήμα 5
Ανακατέψτε το ξύσμα και το χυμό λεμονιού. Δοκιμάστε και προσαρμόστε τα καρυκεύματα, αν χρειάζεται.

Πηγή: https://www.newsbeast.gr

Related posts

Αίγινα: Πυρκαγιά στην περιοχή Κοντός – Κινητοποιήθηκαν αεροσκάφος και ενισχύσεις

xristiana

Οριοθετήθηκε η φωτιά στην περιοχή Πύρριχος της ανατολικής Μάνης

xristiana

Shiny hair: Tips για να σώσω τα ξηρά αφυδατωμένα μαλλιά μου!

xristiana