News ΑΜΕΑΚεντρική

Ε.Σ.Α.μεΑ.: «Εκστρατεία ενημέρωσης ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους για τα δικαιώματά τους»

29/6/2023

Στο πλαίσιο του γενικότερου έργου της Ε.Σ.Α.μεΑ για την αναβάθμιση της ζωής των Ατόμων με Αναπηρία, υλοποιείται το Υποέργο 1 «Διάχυση της δικαιωματικής προσέγγισης της αναπηρίας» της Πράξης  με κωδ. ΟΠΣ (MIS) 5045292. Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) και από Εθνικούς Πόρους με Δικαιούχο της Πράξης την Ε.Σ.Α.μεΑ. Ο Ανάδοχος του Υποέργου 1 είναι η EUROPRAXIS μΙΚΕ.

Το Υποέργο 1 περιλαμβάνει ένα σύνολο δράσεων που απευθύνονται τόσο στα ίδια τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις, τις οικογένειές τους και σε όλες τις αντιπροσωπευτικές τους οργανώσεις, αλλά και στα Στελέχη της Περιφερειακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Συλλογικούς Φορείς, Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και στην ευρύτερη κοινωνία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Στο πλαίσιο της 1ης Δράσης «Εκστρατεία ενημέρωσης ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις, και των οικογενειών τους για τα δικαιώματά τους» πρόκειται να υλοποιηθεί η πρώτη ενημερωτική συνάντηση στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας.

Στόχος της δράσης είναι η ενδυνάμωση των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους και η ενθάρρυνση της συμμετοχής τους στις οργανώσεις του αναπηρικού κινήματος αλλά και η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της ευρύτερης κοινωνίας για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία ή και χρόνιες παθήσεις.

Δικαιούχος Πράξης:Ε.Σ.Α.μεΑ.Ανάδοχος:EUROPRAXIS μΙΚΕ

Η ενημερωτική συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 5 Ιουλίου 2023 και ώρες 17.00 έως 21.00 στη «Συνεδριακή Αίθουσα Π.Ε. Ηλείας» του Διοικητηρίου (Μανωλοπούλου 47, Πύργος – είσοδος από 28ης Οκτωβρίου).

Για να δηλώσετε συμμετοχή μπορείτε να αποστείλετε την επισυναπτόμενη αίτηση συμμετοχής στο email: europraxis.esamea.dyt.ellada@gmail.com έως την 4η Ιουλίου 2023.

Μετά τη λήξη της ενημερωτικής συνάντησης θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Συντονιστής Ενημερωτικής Συνάντησης: Αντώνιος Χαροκόπος

17.00 – 17.15Προσέλευση – Εγγραφές
17.15 – 18.00ΧαιρετισμοίΒασίλειος Κούτσιανος, Γενικός Γραμματέας Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία – Ε.Σ.Α.μεΑ. Αντώνιος Χαροκόπος, Αντιπρόεδρος Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία – Ε.Σ.Α.μεΑ., Πρόεδρος Π.Ο.Μ.Α.μεΑ. Δυτικής Ελλάδας και Νοτίων Ιονίων Νήσων Βασίλειος  Γιαννόπουλος, Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας ΗλείαςΠαναγιώτης Αντωνακόπουλος, Δήμαρχος ΠύργουΣπύρος Πολίτης, Διοικητής Γενικού Νοσοκομείο ΠύργουΚωνσταντίνος Νικολούτσος, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Ηλείας 
Δικαιούχος Πράξης:Ε.Σ.Α.μεΑ.Ανάδοχος:EUROPRAXIS μΙΚΕ
 Χρήστος Γιαννικούλης, Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Ηλείας Αγαθή Ρηγοπούλου, Πρόεδρος Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία, Γονέων και Κηδεμόνων Π.Ε. Ηλείας «ΗΛΙΣ» Γεώργιος Παπανικολόπουλος, Πρόεδρος Συλλόγου Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων Π.Ε. Ηλείας
18.00 – 18.15Ειρήνη Τσαλουχίδου, Επιστημονικό Στέλεχος ΕΣΑμεΑ:§ Παρουσίαση της Πράξης «Προωθώντας την κοινωνική ένταξη των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους που διαβιούν στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας»· Παρουσίαση Υποέργου 1 «Διάχυση της δικαιωματικής προσέγγισης της αναπηρίας»
18.15 – 18.45Βασίλειος Κούτσιανος, Γενικός Γραμματέας Ε.Σ.Α.μεΑ.:§ Ο ρόλος της Ε.Σ.Α.μεΑ. στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους Αντώνιος Χαροκόπος, Αντιπρόεδρος Ε.Σ.Α.μεΑ., Πρόεδρος Π.Ο.Μ.Α.μεΑ. Δυτικής Ελλάδας και Νοτίων Ιονίων Νήσων:§ Η σημασία της ενεργούς συμμετοχής στο τοπικό αναπηρικό κίνημα
18.45 – 19.25Αντωνία Παυλή, Επιστημονικό Στέλεχος Ε.Σ.Α.μεΑ.:§ Μοντέλα Προσέγγισης της Αναπηρίας, η Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρίες & Συμπεριληπτική γλώσσα
19.25– 19.45Διάλειμμα / Coffee break

Φόρμας Δήλωσης Συμμετοχής_Πύργος

Πηγή: https://www.agrinionews.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Συρρίκνωση ρεκόρ για τους θαλάσσιους πάγους της Ανταρκτικής

xristiana

Τριήμερη Ανθοκομική Έκθεση Στο Επαρχείο

xristiana

Η άσκηση που μειώνει τις ρυτίδες στον λαιμό

xristiana