ΚεντρικήΚοινωνικά

Δωρεάν Προληπτικός Νεφρικός Έλεγχος

13/6/2023

Με στόχο την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωσή παθήσεων που αφορούν την λειτουργία των νεφρών, ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου δια του Τμήματος Προστασίας και Προαγωγής Δημόσιας Υγείας, και σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Έρευνας και Εκπαίδευσης στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, συνδιοργανώνουν δωρεάν έλεγχο της νεφρικής λειτουργίας, σε ανθρώπους άνω των 40 ετών.

Ο δωρεάν προληπτικός νεφρικός έλεγχος θα πραγματοποιηθεί

  • την Τετάρτη 14/06 στα γραφεία του Τμήματος Προστασίας & Προαγωγής Δημόσιας Υγείας, Σμύρνης 25, Κορδελιό, από τις 9 π.μ. έως τις 2 μ.μ. ΚΑΙ
  • την Πέμπτη 15/06 στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο Ευόσμου, Παύλου Μελά 24, από τις 9 π.μ. έως τις 2 μ.μ.

Η μόνη προϋπόθεση συμμετοχής είναι οι ενδιαφερόμενοι να έχουν συμπληρώσει το 40ο έτος της ηλικίας τους.

Η εξέταση είναι ολιγόλεπτη και θα πραγματοποιείται κατόπιν ραντεβού.

Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα της Ελληνικής Εταιρείας Έρευνας και Εκπαίδευσης στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας Δρ. Α. Σωτηρόπουλο, ως Χρόνια Νεφρική Νόσος (ΧΝΝ) ή Χρόνια Νεφρική Ανεπάρκεια (ΧΝΑ) χαρακτηρίζεται η δυσλειτουργία-ανεπάρκεια των νεφρών που προκαλείται από βλάβη των νεφρών ποικίλης αιτιολογίας .

Η επίπτωση της Χρόνιας Νεφρικής Ανεπάρκειας συσχετίζεται µε

-την πάροδο της ηλικίας,

-τον σακχαρώδη διαβήτη,

-την αρτηριακή υπέρταση και

-το γυναικείο φύλο.

Οι ασθενείς με νεφρική ανεπάρκεια υπολογίζεται ότι αυξάνονται κατά 2% ετησίως.

Παράλληλα, κατά την διάρκεια του προγράμματος θα πραγματοποιείται λήψη δειγμάτων από υποψηφίους δότες μυελού οστών, σε συνεργασία με τον σύλλογο Όραμα Ελπίδας. Η λήψη δείγματος είναι μία απλή διαδικασία που γίνεται με δείγμα στοματικού επιχρίσματος (σάλιο) και αφορά υγιείς υποψηφίους 18 έως 45 ετών. Ο εθελοντής δότης παραμένει καταχωρημένος στο αρχείο και ενεργός μέχρι τα 55α γενέθλιά του.

Για περισσότερες πληροφορίες και για να κλείσετε ραντεβού μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Τμήμα Προστασίας και Προαγωγής Δημόσιας Υγείας, Σμύρνης 25 (ΙΚΑ Κορδελιού), στο ygeia@kordelio-evosmos.gr και στο 2310 764 779. Επίσης, μπορείτε να μας βρείτε και στο Facebook, https://www.facebook.com/healthdeptevosmos.

Related posts

Cult Battles – 10 Years Anniversary | Principal Club Theater

xristiana

Newsletter: Όλες Οι Ειδήσεις Που Πρέπει Να Ξέρεις Μέχρι Τώρα 22/11

xristiana

Παντζάρια στη διατροφή της εγκύου: Τα οφέλη και δύο συνταγές

xristiana