ΚεντρικήΟμορφιά

Βotox: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις και χρήσιμα tips αντιγήρανσης!

2/6/2023

Κάθε γυναίκα, που φροντίζει για την περιποίηση του προσώπου της, επιθυμεί να έχει ένα υγιές λαμπερό πρόσωπο, χωρίς να προδίδει την ηλικία της.

Ο τρόπος ζωής έχει αλλάξει, το καθημερινό στρες, η ρύπανση της ατμόσφαιρας αλλά και το πέρασμα του χρόνου αφήνουν τα σημάδια τους και εναντιώνονται στη φρεσκάδα του προσώπου μας.

Είναι η κατάλληλη στιγμή, πριν τις καλοκαιρινές διακοπές, να κάνουμε ένα δώρο ανανέωσης στον εαυτό μας, να διώξουμε όλη την κούραση του χειμώνα από το πρόσωπό μας, τη θαμπάδα, τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες.

Πως θα το κάνουμε αυτό;

Με Βotox, την πιο διάσημη αντιγηραντική θεραπεία που σβήνει άμεσα τις ρυτίδες έκφρασης, κυρίως στο πρόσωπο (μεσόφρυο), τα μάτια (πόδι της χήνας) και το λαιμό χαρίζοντας τη λάμψη που ζητάμε!

Και δεν μιλάμε μόνο για αισθητή βελτίωση της όψης της επιδερμίδας, καθώς κλινικές μελέτες έχουν δείξει πως η έγχυση αλλαντικής τοξίνης τύπου-A (Botox®) σε ένα συγκεκριμένο μυ, δρα κατά της ημικρανίας, βοηθώντας εκατομμύρια ανθρώπους να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής τους, χωρίς πονοκεφάλους.

Ευτυχώς για εμάς η σύγχρονη αισθητική δερματολογία και η επιστήμη προσφέρει τις λύσεις για οτιδήποτε. Να βελτιώσουμε το πρόσωπό μας, να αισθανθούμε καλύτερα και να ανέβει όχι μόνο η ψυχολογία αλλά και η λειτουργικότητα μας.

Αρκεί να κάνουμε την σωστή έρευνα πριν προχωρήσουμε σε ενέσιμη θεραπεία Botox και να απευθυνθούμε σε εξειδικευμένο και αξιόπιστο ιατρικό προσωπικό.

Τα City Med του Ομίλoυ Αffidea είναι πρότυπα Δερματολογικά Κέντρα, με ολοκληρωμένες υπηρεσίες στον τομέα της Δερματολογίας και της Ιατρικής Αισθητικής.

Σέβονται την κάθε γυναίκα ξεχωριστά και εφαρμόζουν μια «ολιστική» προσέγγιση ομορφιάς, προσφέροντας το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Με εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό μας αποτελείται από Δερματολόγους – Αφροδισιολόγους, Κλινικούς Βιοπαθολόγους, Βιολόγους και Αισθητικούς από τον τομέα της Ιατρικής Αισθητικής και στόχο την παροχή ιατρικών υπηρεσιών υψηλών προδιαγραφών.

Kαι επειδή ξέρω πως όσες δεν έχετε ήδη κάνει Botox το σκέφτεστε, πάμε να δούμε μαζί, όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για αυτήν τη θεραπεία και να απαντήσουμε στις πιο συχνές ερωτήσεις.

Τι είναι το Botox;

Η βοτουλινική τοξίνη (botox, dysport, bocouture) είναι μια φυσική πρωτεΐνη, που χρησιμοποιείται αποτελεσματικά ως μέθοδος αντιγήρανσης και εξάλειψης των ρυτίδων. Δρα ακριβώς πάνω στους μύες, αποτρέποντας συσπάσεις και κινήσεις έκφρασης, που ευθύνονται για τις ρυτίδες.
Οι δερματολόγοι χρησιμοποιούν θεραπεία με βοτουλινική τοξίνη στο πλαίσιο της αισθητικής δερματολογίας για να μειώσουν τα σημάδια γήρανσης αλλά και στην κλινική δερματολογία για να θεραπεύσουν μια ιατρική κατάσταση που ονομάζεται υπεριδρωσία (υπερβολική εφίδρωση σε μασχάλες, παλάμες και πέλματα).

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της θεραπείας Botox;

Το πλεονέκτημα της θεραπείας είναι ότι οι ασθενείς μπορούν να επιστρέψουν στις καθημερινές δραστηριότητες αμέσως μετά τη διαδικασία. Η πλειοψηφία των ασθενών βλέπει αποτελέσματα μέσα σε 3 έως 7 ημέρες. Ένας δερματολόγος μπορεί να εκτελέσει τη θεραπεία κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στο ιατρείο. Έχεις αισθητή μείωση των σημαδιών γήρανσης, πιο φρέσκια, λαμπερή και νεανική όψη!

Πόσο διαρκούν τα αποτελέσματα;

Τα αποτελέσματα διαρκούν περίπου 3 έως 4 μήνες και μερικές φορές περισσότερο. Ο συνδυασμός της θεραπείας με επιπρόσθετες συμπληρωματικές θεραπείες, είτε
μεσοθεραπεία με βιταμίνες, πεπτίδια και υαλουρονικό οξύ για ενυδάτωση, είτε με PRP είτε με χημικά peelings, είναι ό,τι καλύτερο για ένα λαμπερό, υγιές και φρέσκο δέρμα.

Τι πρέπει να προσέξω μετά τη θεραπεία;

Χρήσιμα tips: 

#1. Προσπαθήστε να εξασκήσετε τους μύες του προσώπου σας για μία ώρα μετά
τη θεραπεία (π.χ. συνοφρύωση ή ανασήκωμα των φρυδιών). Αυτό βοηθά το φάρμακο να ενεργήσει γρηγορότερα. Παρόλο που η τεχνική αυτή θα βοηθήσει, δεν σημαίνει πως, αν το ξεχάσετε, θα υπάρξει αρνητικός αντίκτυπος στο τελικό αποτέλεσμα.

#2. Μη δοκιμάσετε να τρίψετε τις περιοχές που έγινε η θεραπεία για τις επόμενες 24 ώρες.

#3. Μη χρησιμοποιήσετε make up για 4 ώρες μετά τη θεραπεία.

#4. Μη ξαπλώνετε και μην ασκηθείτε για 4 ώρες μετά τη θεραπεία.

#5. Αποφύγετε το καυτό ντους, το πιστολάκι και την υπερβολική έκθεση στον ήλιο για τις επόμενες δύο ημέρες.

#6. Τα αποτελέσματα της θεραπείας ενδέχεται να εμφανιστούν μετά από 1-2 εβδομάδες από τη θεραπεία και συνήθως διαρκούν 4 με 6 μήνες.

#7. Τα αποτελέσματα της θεραπείας δεν είναι μόνιμα. Αν ακολουθήσετε τις συμβουλές του ιατρού σας όσον αφορά την συχνότητα διενέργειας της θεραπείας, τα αποτελέσματα θα διαρκούν ακόμη περισσότερο.

#8. Η θεραπεία γίνεται με ειδική τεχνική που εξατομικεύει τις εγχύσεις στη συγκεκριμένη μυϊκή δομή του κάθε ενδιαφερόμενου. Για τον λόγο αυτό είναι απαραίτητο για τον ιατρό σας να σας δει πριν ενεργοποιηθούν πλήρως οι μύες ξανά. Σε αυτό το χρονικό σημείο η έγχυση θα έχει το βέλτιστο αποτέλεσμα για εσάς.

#9. Καλό είναι να επισκεφτείτε τον ιατρό σας μεταξύ του 3 ου και του 4 ου μήνα. Τα καλύτερα κλινικά αποτελέσματα επιτυγχάνονται μέσα σε αυτή την περίοδο.

#10. Αν αφήσετε το φάρμακο να απενεργοποιηθεί τελείως (6+ μήνες) και μετά επισκεφτείτε τον ιατρό σας, θα είναι δυσκολότερο για αυτόν να δει πώς οι διάφοροι μύες αντέδρασαν στη θεραπεία. Σαν συνέπεια θα είναι πιο δύσκολο για εσάς να πετύχετε το βέλτιστο αποτέλεσμα.

Το συγκεκριμένο πρωτόκολλο της παραπάνω ενέσιμης θεραπείας Botox πραγματοποιείται στα City Med, Δερματολογικά Κέντρα του Ομίλου Affidea.

Είναι σημαντικό να πούμε πως μεγάλος αριθμός επιστημονικών μελετών συνηγορούν και υπέρ της ευεργετικής επίδρασης της αλλαντικής τοξίνης τύπου-A (Botox®) στη χρόνια ημικρανία, ενώ μετα-αναλύσεις επιβεβαιώνουν τη σημαντική μείωση των ημερών κεφαλαλγίας ανά μήνα, των ημερών λήψης φαρμάκων για τον οξύ πονοκέφαλο ανά μήνα και τη θετική επίπτωση στη λειτουργικότητα και την ποιότητα ζωής των ασθενών.

Eίναι σημαντικό να γνωρίζετε όλα τα πλεονεκτήματα μιας θεραπείας αλλά το πιο σπουδαίο είναι να απευθυνθείτε στους ειδικούς που θα σας παρέχουν υψηλή ποιότητα υπηρεσιών.

Δεν είναι λίγες οι φορές που γυναίκες έχουν πάθει λοιμώξεις από παράνομες θεραπείες botox όπου δεν υπήρχε η απαιτούμενη κατάρτιση των ατόμων που χορήγησαν το υλικό, με αποτέλεσμα ακόμα και να νοσηλευτούν, ενώ κάποιες άλλες έχουν παραμορφωθεί με το αποτέλεσμα να είναι μη αναστρέψιμο.

Όσον αφορά την υγεία μας δεν κάνουμε εκπτώσεις και πηγαίνουμε στους καλύτερους!

Πηγή: https://www.faysbook.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Διαγωνισμός Φωτογραφίας Για Αυτιστικά Άτομα, Με Σύνδρομο Down Ή Με Νοητική Αναπηρία

xristiana

Πρόσκληση Του Junior Achievement Greece Σε Εθελοντές Συμβούλους Επαγγελματικού Προσανατολισμού

xristiana

Αντηλιακό: Τι πρέπει να προσέξεις στην ετικέτα του, πριν το αγοράσεις!

xristiana