ΚεντρικήΟμορφιά

Αντιμετωπίζοντας τη ζέστη: Πώς να περιποιηθείτε τη λιπαρή επιδερμίδα σας το καλοκαίρι

12/6/2023

Το καλοκαίρι πάει «πακέτο» με την ηλιοφάνεια, τη ζέστη και την υγρασία, που μπορεί να επιβαρύνουν το δέρμα σας. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να φροντίζετε το δέρμα σας κατά τη διάρκεια των ζεστών μηνών για να αποφύγετε τη φθορά και την πρόωρη γήρανση.

Ωστόσο, η ίδια καλοκαιρινή ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας μπορεί να μην λειτουργεί για όλες το ίδιο, καθώς οι τύποι δέρματος διαφέρουν από άτομο σε άτομο.

Οι τέσσερις βασικοί τύποι δέρματος

Πριν αναζητήσετε τις καλύτερες συμβουλές καλοκαιρινής περιποίησης της επιδερμίδας, είναι σημαντικό να κατανοήσετε τον τύπο του δέρματός σας. Η γνώση του δερματικού σας τύπου θα σας βοηθήσει να επιλέξετε τα σωστά προϊόντα και θεραπείες για να διατηρήσετε το δέρμα σας υγιές και λαμπερό κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Υπάρχουν τέσσερις βασικοί τύποι δέρματοςλιπαρόξηρόμεικτό και ευαίσθητο. Στην περίπτωση, λοιπόν, που έχετε λιπαρό δέρμα θα έχετε παρατηρήσει ότι το δέρμα σας παράγει υπερβολικό σμήγμα, οδηγώντας σε ακμή και γυαλιστερό δέρμα. Τι πρέπει να κάνετε για να το φροντίσετε το καλοκαίρι που ήδη έχει ξεκινήσει;

Χρησιμοποιήστε ένα απαλό, χωρίς λιπαρότητα καθαριστικό

Χρησιμοποιήστε ένα απαλό, χωρίς λιπαρότητα καθαριστικό για να πλένετε το πρόσωπό σας δύο φορές την ημέρα. Αυτό θα σας βοηθήσει να απομακρύνετε την περίσσεια λιπαρότητας και βρωμιάς χωρίς να απογυμνώσετε το δέρμα από τα φυσικά του έλαια.

Χρησιμοποιήστε μια ελαφριά ενυδατική κρέμα

Αναζητήστε μια ελαφριά ενυδατική κρέμα χωρίς λιπαρότητα που δεν θα φράξει τους πόρους. Εφαρμόστε την μετά τον καθαρισμό για να διατηρήσετε το δέρμα σας ενυδατωμένο και να το αποτρέψετε από την παραγωγή υπερβολικής λιπαρότητας.

Φορέστε αντηλιακό

Είναι απαραίτητο να φοράτε αντηλιακό κάθε μέρα, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες. Αναζητήστε ένα αντηλιακό που δεν περιέχει λάδι και έχει ματ φινίρισμα.

Χρησιμοποιήστε μια μάσκα αργίλου

Μια μάσκα με άργιλο μπορεί να βοηθήσει στην απορρόφηση της περίσσειας λιπαρότητας και στην αποσυμφόρηση των πόρων. Χρησιμοποιήστε την μία φορά την εβδομάδα για να διατηρήσετε το δέρμα σας καθαρό.

Αποφύγετε το βαρύ μακιγιάζ

Το βαρύ μακιγιάζ μπορεί να φράξει τους πόρους και να επιδεινώσει το λιπαρό δέρμα. Προτιμήστε ελαφριά προϊόντα μακιγιάζ χωρίς λιπαρότητα που δεν θα επιδεινώσουν το πρόβλημά σας.

Πηγή: https://www.newsbeast.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Τα ζώδια σήμερα: «Ιχθύ, αυτή η περίοδος σου προσφέρει τεράστιες ευκαιρίες»

xristiana

Χατζ: Το προσκύνημα στη Μέκκα

xristiana

Ο Ερμής στον Ζυγό – Τι προβλέπεται για κάθε ζώδιο

xristiana