ΚεντρικήΟμορφιά

Έχεις τατουάζ; Tips για να μην ξεθωριάσει στον ήλιο!

3/6/2023

Τατουάζ και ήλιος δεν πάνε μαζί έλα όμως που όλες μας θέλουμε και μαύρισμα και τέχνη επάνω στο κορμί μας…

Αρχικά να πούμε πως δεν είναι η κατάλληλη εποχή για δερματοστιξία καθώς η περιοχή έπειτα είναι ερεθισμένη και πρέπει να ακολουθήσεις κάποια ειδικά μέτρα προφύλαξης, όπως να αποφεύγεις το ηλιακό φως και φυσικά το νερό! Και όλοι μας τώρα θυμόμαστε να κάνουμε τρέλες πριν το καλοκαίρι, που η επιδερμίδα μας είναι περισσότερο εκτεθειμένη…

Εάν έχει περάσει το χρονικό διάστημα από τότε που “βαρέσατε” το τατουάζ και έχετε ακολουθήσει τα βήματα φροντίδας στην περιοχή, αυτά είναι τα έξτρα μέτρα προστασίας, για να αποφευχθεί το ξεθώριασμα του τατουάζ, ο αποχρωματισμός αλλά και ο ερεθισμός.

Tips για να προστατέψετε το τατουάζ σας από την έκθεση στον ήλιο:

#Αποφύγετε το άμεσο ηλιακό φως:

Περιορίστε την έκθεσή σας στον ήλιο, ειδικά τις ώρες αιχμής που ο ήλιος είναι πιο δυνατός (συνήθως μεταξύ 10 π.μ. και 4 μ.μ.).

Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό κατά την διαδικασία επούλωσης του τατουάζ σας, η οποία συνήθως διαρκεί μερικές εβδομάδες. Είπαμε ήλιος και φρεσκοχτυπημένο τατουάζ είναι τζιζ!

#Φοράτε προστατευτικό ρουχισμό:

Όποτε είναι δυνατόν, καλύψτε την περιοχή με τατουάζ σας με ρούχα για να δημιουργήσετε ένα φυσικό φράγμα ενάντια στον ήλιο. Επιλέξτε ελαφριά, αναπνεύσιμα υφάσματα, όπως το λινό, που εξακολουθούν να προσφέρουν αντηλιακή προστασία.

Τα μακριά μανίκια, τα μακριά παντελόνια ή οι φούστες μπορεί να είναι χρήσιμα για την προστασία του τατουάζ σας από τις βλαβερές ακτίνες UV.

#Εφαρμόστε αντηλιακό:

Πριν βγείτε σε εξωτερικό χώρο ή στην παραλία, τουλάχιστον 20 λεπτά νωρίτερα, εφαρμόστε ένα αντηλιακό ευρέος φάσματος με υψηλό SPF (αντηλιακός παράγοντας) 30 ή περισσότερο στην περιοχή με τατουάζ σας. Βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει ένα αντηλιακό που είναι ασφαλές για δέρμα με τατουάζ και δεν περιέχει σκληρές χημικές ουσίες αλλά έχει ενυδατικά συστατικά.

Εφαρμόστε γενναιόδωρα το αντηλιακό και επαναλάβετε κάθε δύο ώρες ή πιο συχνά εάν κολυμπάτε ή ιδρώνετε.

Δερματολόγοι και tattoo artists συμφωνούν ότι η αντηλιακή προστασία που πρέπει να λαμβάνουν όσοι έχουν τατουάζ, φρέσκο ή παλιό, είναι η ίδια με εμάς τους υπόλοιπους που ακόμα ψάχνουμε σχέδιο (ή κενό σε τατουατζίδικο) για να κάνουμε το δικό μας ανεξίτηλο statement.

#Χρησιμοποιήστε αντηλιακή μεμβράνη ή επιδέσμους:

Μια άλλη επιλογή για να προστατεύσετε το τατουάζ σας από τον ήλιο είναι να εφαρμόσετε μια αντηλιακή μεμβράνη ή επίδεσμο. Αυτά τα προϊόντα έχουν σχεδιαστεί ειδικά για να μπλοκάρουν τις επιβλαβείς ακτίνες UV ενώ επιτρέπουν στο τατουάζ σας να αναπνέει. Ακολουθήστε τις οδηγίες του κατασκευαστή για σωστή εφαρμογή και διάρκεια χρήσης.

#Εφαρμόζετε ενυδατικές κρέμες:

Κρέμες με ενυδατικά συστατικά όπως αλόη ή κερί μέλισσας είναι κατάλληλες για την ανακούφιση και φροντίδας της περιοχής.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας επούλωσης του τατουάζ σας, είναι σημαντικό να ακολουθείτε τις οδηγίες από τον tatoo artist σας.

Η σωστή φροντίδα και η αποφυγή της έκθεσης στον ήλιο, η διατήρηση της περιοχής καθαρής και ενυδατωμένης, θα βοηθήσει το τατουάζ σας να επουλωθεί καλά και θα ελαχιστοποιήσει πιθανά προβλήματα που σχετίζονται με τον ήλιο.

Kαι φυσικά το αντηλιακό είναι πολύ σημαντικό για τη διατήρηση της ζωντάνιας και της μακροζωίας του τατουάζ σας με τα χρόνια!

Πηγή: https://www.faysbook.gr

Πηγή φωτογραφιών: Unsplash

Related posts

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων

xristiana

Επιληψία: Νέο φάρμακο εντάχθηκε στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση

xristiana

Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι

xristiana