ΚεντρικήΟμορφιά

Έλαιο περιποίησης + αντηλιακό; Φίλοι ή εχθροί;

21/6/2023

Τόσο τα έλαια για τη φροντίδα και την ενυδάτωση του προσώπου μας, όσο και τα καθαριστικά με έλαιο είναι συναρπαστικά!

Η υφή και η αφή τους αλλά και το άρωμά τους, τα κάνει από τα πιο αγαπημένα προϊόντα. Τι γίνεται όμως όταν «μπλέκονται» με το αντηλιακό προσώπου μας;

Από τη Μαρία Καλοπούλου

Τίποτα δεν αφαιρεί τους ρύπους, όπως ένα καθαριστικό με λάδι. Όπως λένε οι δερματολόγοι, η ιδέα είναι πραγματικά αυτό στο οποίο βασίζεται ολόκληρη η μέθοδος διπλού καθαρισμού K-beauty. Πολλά προϊόντα μακράς διάρκειας έχουν βάση λαδιού, επομένως για να αφαιρέσετε όλα τα λιποδιαλυτά προϊόντα σας με ένα καθαριστικό με βάση το λάδι είναι αποτελεσματικό. Αδιάβροχη μάσκαρα, κόκκινο κραγιόν, βάση για όλο το πρόσωπο και βαριά αντηλιακά, όλα λιώνουν με λίγο λάδι.

Ναι, καλά διαβάσατε. Το λάδι είναι το καλύτερο στην αφαίρεση του αντηλιακού. Τι γίνεται όμως αν φοράτε λάδια για ενυδάτωση και αντηλιακό για προστασία; Στο τέλος της ημέρας, δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ των ελαίων καθαρισμού και των ελαίων προσώπου – το πρώτο ξεπλένεται ευκολότερα και το δεύτερο τείνει να περιλαμβάνει πιο ακριβά συστατικά.

Τι χρειάζεται να γνωρίζουμε

Γνωρίζετε ότι ένα αντηλιακό με SPF 30 προστατεύει καλύτερα από ένα με SPF 8, αλλά μια τιμή SPF δεν σας λέει πολλά για το πώς λειτουργεί ένα αντηλιακό σε πραγματικές συνθήκες.

Τι σημαίνει αυτό; Για παράδειγμα, τα αντηλιακά δοκιμάζονται στην πραγματικότητα σε δέρμα πλάτης, όχι ιδιαίτερα ευαίσθητο και λιπαρό όπως το δέρμα προσώπου. Επιπλέον, οι περισσότεροι άνθρωποι δεν χρησιμοποιούν ενυδατικές κρέμες και μακιγιάζ στην πλάτη τους!

Το SPF δεν έχει ελεγχθεί για να εξηγήσει τέτοιου είδους πράγματα. Απλώς δεν γνωρίζουμε την επίδραση που θα μπορούσαν να έχουν τα λάδια προσώπου στην αποτελεσματικότητα του αντηλιακού σας.

Βασικά, τα λάδια προσώπου μπορεί να διασπάσουν το αντηλιακό σας. Ή μπορεί και όχι! Λόγω του τρόπου με τον οποίο δοκιμάζονται τα αντηλιακά, είναι πραγματικά ένα μεγάλο ερωτηματικό.

Τι να κάνουμε

Αν θέλετε να είστε πιο ασφαλείς, χρησιμοποιήστε το λάδι προσώπου σας σε μια ώρα της ημέρας που δεν χρησιμοποιείτε επίσης αντηλιακό. Αυτό όχι μόνο θα εξασφαλίσει ότι λαμβάνετε το ακριβές επίπεδο αντηλιακής προστασίας που διαφημίζεται στο αντηλιακό σας, αλλά μπορεί επίσης να συμβάλει στην ενίσχυση της αποτελεσματικότητας τόσο του αντηλιακού όσο και του λαδιού σας.

Το πρωί, δώστε προτεραιότητα στο αντηλιακό έναντι των ελαίων—το λάδι μπορεί να σας χαρίσει λαμπερή επιδερμίδα, αλλά η βλάβη από την υπεριώδη ακτινοβολία είναι η αιτία  για το 90% της ορατής γήρανσης και ο δείκτης SPF προστατεύει από αυτό.

Επιπλέον, τα λάδια προσώπου είναι καλύτερο να τα φοράτε τη νύχτα, επειδή πολλά από αυτά έχουν αναγεννητικά οφέλη». Βασικά βοηθάτε το δέρμα σας να δουλεύει πιο σκληρά ενώ κοιμάστε. Ειναι υπέροχο!

Άλλη μια καλή λύση;

Βρείτε ένα αντηλιακό που είναι εξαιρετικά ενυδατικό και αφήνει ένα λαμπερό φινίρισμα χωρίς επιπλέον βοήθεια. Αυτά είναι φτιαγμένα με θρεπτικά έλαια και έχουν δοκιμαστεί ως πλήρης σύνθεση – με άλλα λόγια, οι χημικοί ασχολήθηκαν με την εύρεση μιας ισορροπίας μεταξύ των ελαίων και των φίλτρων UV, ώστε να μην χρειάζεται να ανησυχείτε για αυτό.

Ή, μπορείτε επίσης να εφαρμόσετε την εξής στρατηγική: Αντί να απλώσετε το αντηλιακό σας ενώ εξακολουθείτε να αισθάνεστε το λάδι του προσώπου σας ότι γλιστράει, περιμένετε να απορροφηθεί από το δέρμα σας.

Αν φοβάστε ότι η αποτελεσματικότητα του αντηλιακού σας υποβαθμίζεται, απλά φροντίστε να εφαρμόσετε μια καλή ποσότητα για να ξεκινήσετε και να το εφαρμόσετε ξανά κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Θα πρέπει να χρησιμοποιείτε αρκετό αντηλιακό στο πρόσωπό σας για να νιώσετε ότι κάτι υπάρχει, δηλαδή πρέπει να το νιώθετε στο δέρμα σας. Αν δεν μπορείτε να πείτε ότι είναι εκεί, πιθανότατα πρέπει να χρησιμοποιήσετε λίγο περισσότερο.

Πηγή: https://www.womanidol.com

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Κουκλοθέατρο – Μια Χριστουγενιάτικη Ιστορία

xristiana

2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Εθνοφαρμακολογίας

xristiana

Τα 2 σημάδια όταν περπατάτε που δείχνουν ότι η καρδιά σας κινδυνεύει

xristiana