ΚεντρικήΟμορφιά

Έκανες laser; Αυτά πρέπει να προσέξεις μετά τη θεραπεία αποτρίχωσης!

6/6/2023

Πως γίνεται να τρέχουμε για τα μποτέ μας την πιο ακατάλληλη περίοδο! Όπως και με το τατουάζ έτσι και με την αποτρίχωση με laser κλείνουμε ραντεβού όλες στο και ένα, λίγο πριν βγούμε στην παραλία, ενώ ξέρουμε πως δεν είναι και η πιο ενδεδειγμένη περίοδος για αυτές τις θεραπείες!

Οκ, το laser είναι σωτήριο, αφού με μια σειρά συνεδριών λες αντίο στις ανεπιθύμητες τρίχες ωστόσο είναι πολύ σημαντικό να φροντίζετε σωστά την επιδερμίδα σας έπειτα!

Ποιες είναι όμως, αυτές οι οδηγίες μετά τη θεραπεία, που πρέπει να ακολουθήσετε;

#Αποφύγετε την έκθεση στον ήλιο:

Μετά το λέιζερ η επιδερμίδα μας είναι πιο ευαίσθητη στο ηλιακό φως. Φοράτε αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας (τουλάχιστον 30) και καλύψτε τις περιοχές που έχουν υποστεί θεραπεία με ρούχα ή ένα καπέλο με φαρδύ γείσο όταν βγαίνετε έξω. Φυσικά για τις πρώτες 2-3 μέρες απαγορεύεται η ηλιοθεραπεία!

#Ζέστη και laser δεν κάνουν match:

Αποφύγετε τα ζεστά ντους, τις σάουνες, τα ατμόλουτρα ή δραστηριότητες που δημιουργούν υπερβολική θερμότητα στην περιοχή που υποβάλλεται σε θεραπεία για τουλάχιστον 48 ώρες. Η θερμότητα μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό και να παρατείνει τη διαδικασία επούλωσης.

#Να είστε ήπιοι με το δέρμα σας:

Αποφύγετε τη χρήση σκληρών προϊόντων περιποίησης ή απολεπιστικών στην περιοχή για λίγες ημέρες. Προτιμήστε προϊόντα που περιέχουν καταπραϋντικά συστατικά όπως αλόη, καλέντουλα και στεγνώστε το δέρμα με μια απαλή πετσέτα αντί να το τρίψετε.

#Ενυδατώστε τακτικά:

Διατηρήστε το δέρμα σας καλά ενυδατωμένο, εφαρμόζοντας μια απαλή, μη φαγεσωρογόνο ενυδατική κρέμα. Αυτό βοηθά να καταπραΰνει τυχόν ερυθρότητα ή ξηρότητα που μπορεί να εμφανιστεί μετά τη θεραπεία με λέιζερ.

#Αποφύγετε το ξύσιμο:

Για να αποτρέψετε τον ερεθισμό ή τη μόλυνση του δέρματος.

#Αποφύγετε παράλληλα άλλες μεθόδους αποτρίχωσης:

Κατά τη διάρκεια της αποτρίχωσης με λέιζερ, αποφύγετε το ξύρισμα, τη χρήση αποτριχωτικών κρέμων κτλ. Αυτές οι μέθοδοι μπορούν να επηρεάσουν τον κύκλο ανάπτυξης της τρίχας, ο οποίος είναι απαραίτητος για την αποτελεσματικότητα της θεραπείας με λέιζερ.

#Ακολουθήστε το προτεινόμενο πρόγραμμα θεραπείας:

Μην περιμένετε με μια επίσκεψη να απαλλαγείτε από τις τρίχες!

Η αποτρίχωση με λέιζερ απαιτεί συνήθως πολλές συνεδρίες για βέλτιστα αποτελέσματα. Τηρείτε το πρόγραμμα θεραπείας που προτείνει ο δερματολόγος ή η αισθητικός σας για να εξασφαλίσετε το καλύτερο αποτέλεσμα.

Ότι προλαβαίνετε τώρα κορίτσια, οπότε σε περίπτωση που θέλετε να κάνετε λέιζερ, κάντε το άμεσα πριν εκτεθείτε στον ήλιο και μαυρίσει η επιδερμίδα!

Πηγή: https://www.faysbook.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Καλοκαιρινές διαδρομές με τα τραγούδια του Γιώργου Υδραίου στη Νέα Ιωνία

xristiana

Τα ζώδια σήμερα: «Ζυγέ, η συναισθηματική ζωή σου υπόσχεται πολλά»

xristiana

Αυτός είναι ο πιο γρήγορος τρόπος για να αποβάλλεις το στρες

xristiana