ΚεντρικήΜαγειρική

Ταλιατέλες με κρέμα και καπνιστό σολομό

10/5/2023

Υλικά

350 γραμμάρια ταλιατέλες

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

200 γραμμάρια σολομός καπνιστός, κομμένος σε λωρίδες

50 γραμμάρια βότκα

250 ml κρέμα γάλακτος

4 κρόκους αυγού

Μαϊντανός, ψιλοκομμένος

Αλάτι

Πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

60 γραμμάρια παρμεζάνα

Εκτέλεση

Βράζουμε τα ζυμαρικά, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Παράλληλα,  ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε πολύ χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το αχνίζουμε για 2 λεπτά και συνεχίζουμε με το σκόρδο και τον σολομό. Σβήνουμε με τη βότκα και περιμένουμε να εξατμιστεί εντελώς. Αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα μπολ ενσωματώνουμε την κρέμα γάλακτος, τους κρόκους και τον μαϊντανό με λίγο αλάτι και πιπέρι. Σουρώνουμε τις ταλιατέλες, τις διαβρέχουμε με λίγο ελαιόλαδο και τις επαναφέρουμε στην κατσαρόλα.

Προσθέτουμε το μείγμα με την κρέμα και τον σολομό και ανακατεύουμε συνεχώς σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να δέσει. Προσθέτουμε την παρμεζάνα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως.

Πηγή: https://www.govastileto.gr

Related posts

«Η Καλύτερη Θεραπεία Είναι Η Πρόληψη Και Η Έγκαιρη Διάγνωση»

xristiana

Ρεύμα: Άλμα στα 110 ευρώ για τη μεγαβατώρα στη χονδρική

xristiana

“Κατανοώντας Τους Φίλους – Μαθαίνω Την Διαφορετικότητα”: Εκδήλωση Στη Λάρισα Για Την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων Με Αναπηρία

xristiana