ΚεντρικήΟμορφιά

Aυτά είναι τα μαγικά συστατικά της αντιγήρανσης που πρέπει να αναζητήσεις!

11/5/2023

Όσο το skincare έχει φανατικό κοινό και όλο και περισσότερες γυναίκες τηρούν πιστά την περιποίηση της επιδερμίδας τους υπάρχουν κάποια σωτήρια συστατικά, που πρέπει οπωσδήποτε να αναζητήσεις στις αγορές σου!

Κυκλοφορούν σε μορφή ορών για πιο στοχευμένη δράση αλλά και ως συστατικά σε κρέμες προσώπου και ματιών, χαρίζουν λαμπερή και νεανική όψη στο πρόσωπο!

Στα έχω συγκεντρώσει επιγραμματικά ώστε να δεις και τα οφέλη τους.

Φρόντισε λοιπόν να εντάξεις στην skincare routine σου εκείνο το συστατικό, σύμφωνα με τις ανάγκες της επιδερμίδας σου και σίγουρα θα δεις αποτέλεσμα!

Για παράδειγμα εγώ στην πρωινή φροντίδα της επιδερμίδας μου μετά τον καθαρισμό εφαρμόζω βιταμίνη C που φωτίζει, πάντα με αντηλιακό μαζί, και το βράδυ 2-3 φορές την εβδομάδα βάζω ρετινόλη που είναι πιο δραστική στη μείωση των ρυτίδων!

Ας τα δούμε και μαζί:

#Ρετινοειδή:

Είναι παράγωγα της βιταμίνης Α και είναι γνωστό ότι διεγείρουν την παραγωγή κολλαγόνου, μειώνουν τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες και βελτιώνουν την υφή και τον τόνο του δέρματος.

#Βιταμίνη C:

Ως αντιοξειδωτικό, η βιταμίνη C βοηθά στην προστασία του δέρματος από περιβαλλοντικούς στρεσογόνους παράγοντες και ελεύθερες ρίζες.

Μπορεί επίσης να φωτίσει το δέρμα, να βελτιώσει τον τόνο του δέρματος και να μειώσει την εμφάνιση λεπτών γραμμών και ρυτίδων.

#Άλφα υδροξυοξέα (AHAs):

Τα AHA είναι απολεπιστικά που βοηθούν στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων του δέρματος, με αποτέλεσμα μια πιο λεία και φωτεινή επιδερμίδα.

Μπορούν επίσης να μειώσουν την εμφάνιση λεπτών γραμμών και ρυτίδων.

#Πεπτίδια:

Πρόκειται για αλυσίδες αμινοξέων που μπορούν να βοηθήσουν στην τόνωση της παραγωγής κολλαγόνου, με αποτέλεσμα το δέρμα να αποκτά πιο σφριγηλή και νεανική όψη.

#Νιασιναμίδη:

Αυτή είναι μια μορφή βιταμίνης Β3 που βοηθά στη βελτίωση της ελαστικότητας του δέρματος, στη μείωση της εμφάνισης των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων και στην εξομάλυνση του τόνου του δέρματος.

Το πιο αποτελεσματικό συστατικό για την αντιγήρανση θα εξαρτηθεί από τον τύπο του δέρματός σου, τις ανάγκες σου αλλά και τη σύνθεση του προϊόντος.

Ένας δερματολόγο ή μια αισθητικός θα  προσδιορίσει ακριβώς ποια αντιγηραντικά συστατικά είναι τα καταλληλότερα για εσένα.

Πηγή: https://www.faysbook.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

H NASA στέλνει δορυφόρο στο σημείο που έπεσε ο αδέσποτος πύραυλος στη Σελήνη

xristiana

3 απλά τρικ για να προλάβεις τις ρυτίδες

xristiana

Απογοήτευση στην 41η Διάσκεψη για την Ανταρκτική – Δεν τέθηκαν υπό προστασία σημαντικές περιοχές

xristiana