ΚεντρικήΚοινωνικά

12ο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Χορωδιών Μιούζικαλ 2023

1/5/2023

Φεστιβάλ στη Θεσσαλονίκη 2023: H χορωδία «ΚΟΡΑΗΣ» διοργανώνει το 12ο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Χορωδιών Μιούζικαλ  στις 6 & 7 Μαΐου 2023, στη Θεσσαλονίκη, με την Αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης. Φορείς που στηρίζουν το Παγκόσμιο Φεστιβάλ Χορωδιών Μιούζικαλ, είναι ο Δήμος Θεσσαλονίκης, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο, το ΕλληνοΠολωνικό Επιμελητήριο και η Ένωση Ασκούμενων και νέων δικηγόρων.

Για πρώτη φορά το Φεστιβάλ φέτος θα είναι και διαγωνιστικό με σημαντικά χρηματικά έπαθλα για τους νικητές και με Κριτική Επιτροπή που αποτελείται από γνωστούς και καταξιωμένους Έλληνες και ξένους μαέστρους, όπως Κωστής Κωνσταντάρας, Σταύρος Σολωμός, Naomi Faran από το Ισραήλ και Anna Grabowska- Borys από την Πολωνία.

Στο φετινό Φεστιβάλ θα συμμετάσχουν τρεις χορωδίες από Ισραήλ, δύο από Σερβία, Εσθονία, Μολδαβία, Κροατία, Ανγκόλα, Βόρεια Μακεδονία και επτά χορωδίες από Ελλάδα.

Το Παγκόσμιο Φεστιβάλ Χορωδιών Μιούζικαλ που πραγματοποιείται εδώ και δώδεκα χρόνια στη Θεσσαλονίκη, είναι ένας μοναδικός πολιτιστικός θεσμός στον κόσμο ως προς τη θεματική και την καινοτομία του που έχει αγκαλιαστεί από χορωδίες από όλο τον κόσμο, από φορείς, συλλογικότητες, προσωπικότητες και κυρίως από το μουσικόφιλο κοινό της Θεσσαλονίκης.

Το Παγκόσμιο Φεστιβάλ Χορωδιών Μιούζικαλ είναι αφιερωμένο από την ίδρυσή του στην Ειρήνη, τη Φιλία, τη Συνεργασία, τη Συναδέλφωση και την Αλληλεγγύη ανάμεσα στους λαούς.

► Info

  • Σάββατο 6 Μαΐου στις 11.30,  Επίσημη Τελετή Έναρξης του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί το στο Δημοτικό Θέατρο Κήπου, παρουσία όλων των χορωδιών οι οποίες θα ερμηνεύσουν ένα σύντομο μουσικό πρόγραμμα.

Οι Κεντρικές Συναυλίες θα πραγματοποιηθούν στην Αίθουσα Τελετών του Α.Π.Θ.

  • Σάββατο 6 Μαΐου και  ώρα 19.30
  • Κυριακή 7 Μαΐου 11.00 και 19.30

Η είσοδος για τις Συναυλίες του Φεστιβάλ θα είναι ελεύθερη για το κοινό.
Το Φεστιβάλ θα παρουσιάσει η ηθοποιός Βιβή Παντελίδου.


Πηγή: https://cityportal.gr


Related posts

Κοτόπουλο: Ο σοβαρός κίνδυνος από το μαγείρεμα στα μικροκύματα

xristiana

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων

xristiana

Τι ζητάει η ενεργοβόρος βιομηχανία για τα δικαιώματα ρύπων

xristiana