ΚεντρικήΠεριβάλλον

Φλώρινα: Απεγκλώβισαν τρία αρκουδάκια που είχαν παγιδευτεί σε κανάλι (video)

26/5/2023

Τρία μικρά αρκουδάκια που είχαν εγκλωβιστεί σε κανάλι του Φράγματος της Τριανταφυλλιάς στη Φλώρινα, απελευθερώθηκαν μετά την κινητοποίηση κρατικών φορέων και οργανώσεων.

Σε βίντεο της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας Θράκης (ΚΟΜΑΘ) η οποία και ενημέρωσε σχετικώς το υπουργείο Περιβάλλοντος, φαίνονται τα τρία αρκουδάκια να περιφέρονται στο κανάλι, ανήμπορα να βγουν από αυτό. Η μαμά τους τα παρακολουθεί και στη συνέχεια πηδά κι εκείνη μέσα στο λιγοστό νερό, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να τα σώσει.

Η κινητοποίηση ήταν άμεση και επί τόπου έσπευσαν άνθρωποι της διεύθυνσης Δασών Φλώρινας της επιθεώρησης Εφαρμογής Δασικής Πολιτικής Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, η ΚΟΜΑΘ, η αστυνομία και η Πυροσβεστική Υπηρεσία, καθώς και οι περιβαλλοντικές οργανώσεις «Καλλιστώ» και «Αρκτούρος».

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fypen.gov%2Fposts%2Fpfbid0bSq2W2Ew4oCJuCFPYQcxbUzJE3oM6W7KopzF9LER7pekmXHdFwYmyKQVC4vLXTYgl&show_text=true&width=500

Όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Περιβάλλοντος «τα τρία μικρά αρκουδάκια, πέντε μηνών περίπου, ελευθερώθηκαν στην περιοχή προκειμένου να εντοπιστούν από την μητέρα τους. Η Δασική Υπηρεσία πραγματοποιεί συνεχώς περίπολα στην ευρύτερη περιοχή, για να επιβεβαιώσει την επανασύνδεση της οικογένειας».

Πηγή: http://www.thestival.gr

Πηγή βίντεο: https://www.youtube.com

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Greece Race For The Cure® 2022: Οι Εγγραφές Άνοιξαν

xristiana

Μύθος vs Αλήθεια; Το καστορέλαιο μακραίνει τα μαλλιά

xristiana

Κορωνοϊός: 19.002 νέα κρούσματα, 39 θάνατοι, 363 σε ΜΕΘ

xristiana