ΚεντρικήΚοινωνικά

”Υποστήριξη ατόμων με καρδιοπάθεια και η συμβολή των φροντιστών τους”

30/5/2023

Η ΕΠΙΟΝΗ σε συνεργασία με τις ενώσεις ασθενών “η Καρδιά του Παιδιού”, “Σκυτάλη” και “Ένωση Καρδιοπαθών Αξιωματικών Π.Ν. – Λ.Σ. και Φίλων” θα πραγματοποιήσει την Παρασκευή 2 Ιουνίου 2023, στις 15:30, την 6η ανοιχτή ημερίδα με θέμα “Υποστήριξη ατόμων με καρδιοπάθεια και η συμβολή των φροντιστών τους”. 

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικης, της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας και του Global HEART Hub.

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν οι ακόλουθοι εισηγητές που υποστηρίζουν ασθενείς με καρδιακές παθήσεις:

Ο Φώτιος Μπάρκας, MSc, PhD, Παθολόγος, Μεταδιδακτορικός Ερευνητής, Τμήμα Ιατρικής, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων θα παρουσιάσει  κατευθυντήριες οδηγίες για την πρόληψη Καρδιαγγειακών Νοσημάτων

Ο Χρήστος Μανιώτης, καρδιολόγος  και ο Όμηρος Παπαδόπουλος, ερευνητής του ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος θα παρουσιάσουν την εξελιγμένη υπηρεσία του “Cardio Now” που κάνει δυνατή / εφικτή την απομακρυσμένη παρακολούθηση ασθενών με καρδιολογικά προβλήματα σε πραγματικό χρόνο.
Η Παναγιώτα Μιχαηλίδου, πρώην φροντιστής θα αναφερθεί στον ρόλο των φροντιστών σε ασθενείς με καρδιοπάθειες εις μνήμην του Αναπληρωτή Καθηγητή Καρδιολογίας Ανδρέα Π.Μιχαηλίδη – Ο Σταύρος Τερζάκης, αντιπρόεδρος της ΕΠΙΟΝΗ και αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Ασθενών Ελλάδος, θα αναφερθεί στη συμμετοχή των καρδιολογικών ασθενών στη λήψη θεραπευτικών αποφάσεων.
Ο Αναστάσιος Μίλκας, επεμβατικός Καρδιολόγος στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών, θα αναπτύξει τις μη φαρμακολογικές παρεμβάσεις στη θεραπεία ατόμων με καρδιακή ανεπάρκεια αλλά και στην αξία της συμβολής των εξειδικευμένων φροντιστών.

Τέλος, ο Δρ Κίμων Σταματελόπουλος καθηγητής Θεραπευτικής- Καρδιολογίας, Ιατρική Σχολή Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και  επισκέπτης καθηγητής στο πανεπιστήμιο του Newcastle, Ηνωμένο Βασίλειο θα αναφερθεί στη συμμετοχή των ασθενών στις κλινικές μελέτες.

Χορηγοί: Novartis Hellas και Νεφρολογικό Κέντρο Σαρωνικού.

Είσοδος ελεύθερη – θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής

Η υβριδική ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Γαλλικό Ινστιτούτο στην οδό Σίνα 31, Αθήνα και διαδικτυακά:

https://us02web.zoom.us/j/86517316935?pwd=Q1BNczlWYTh0R1VPNVVFZ2Fjb0ZmUT09

Πηγή: https://www.iatronet.gr

Related posts

Εθελοντική αιμοδοσία την επόμενη εβδομάδα στον δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης

xristiana

Μαλλιά: Γιατί είναι ξηρά και τι μπορώ να κάνω γι’ αυτό;

xristiana

Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός

xristiana