ΚεντρικήΚοινωνικά

Τριήμερος εορτασμός του Αγίου πνεύματος στην Περιστερά

31/5/2023

Πλήθος εκδηλώσεων περιλαμβάνει ο φετινός τριήμερος εορτασμός  του Αγίου Πνεύματος στην Περιστερά. Το πλήρες πρόγραμμα έχει ως εξής:

– Παρασκευή 2 Ιουνίου: 1ο ALL STAR Περιστεράς.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με γυμναστικές επιδείξεις, στις 6:30μμ, στις οποίες θα συμμετέχουν οι μαθητές του νηπιαγωγείου και του δημοτικού σχολείου Περιστεράς υπό την επίβλεψη του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων. Αμέσως μετά θα ξεκινήσει αγώνας ποδοσφαίρου στο γήπεδο 5Χ5 μεταξύ βετεράνων και νέων παικτών.

Ο αγώνας θα είναι αφιερωμένος στη μνήμη του ποδοσφαιριστή Αργύρη Ηρακλή, ο οποίος έφυγε πρόωρα από τη ζωή και ήταν ο βασικός παίκτης της ομάδας ποδοσφαίρου του χωριού. Θα ακολουθήσουν οι απονομές μεταλλίων σε όλους τους παίκτες, καθώς επίσης και απονομή κυπέλλου στη νικήτρια ομάδα. Θα ακολουθήσει γλέντι υπό τους ήχους DJ.

– Κυριακή 4 Ιουνίου και ώρα 12:00 στην κεντρική πλατεία Περιστεράς θα υπάρχει ζωντανή ορχήστρα και δωρεάν φαγητά για όλο τον κόσμο, μία χορηγία του Γεωργίου Καραβασίλη-συνεδριακού κέντρου POLIS.

Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν τα χορευτικά συγκροτήματα Νέων Μουδανιών, Νέας Ραιδεστού, τα παιδικά χορευτικά τμήματα και το εφηβικό τμήμα  Περιστεράς. Θα ακολουθήσει απονομή αναμνηστικών σε όλους τους συμμετέχοντες  και η ημέρα θα συνεχιστεί με λαϊκό γλέντι για όλο τον κόσμο.

– Δευτέρα 5 Ιουνίου στις 7 το πρωί θα πραγματοποιηθεί Θεία λειτουργία στο εξωκλήσι του Αγίου Πνεύματος και αμέσως μετά θα μοιραστεί το παραδοσιακό κουρμπάνι, το οποίο φτιάχνεται με χορηγίες ζώων από τους κτηνοτρόφους του χωριού. Στις 8 το βράδυ θα γίνει το φεστιβάλ χορωδιών, στον προαύλειο χώρο της εκκλησίας.

Related posts

Δ. Σιντικής: 13ο Φεστιβάλ Τοπικών Προϊόντων στο Καρυδοχώρι

xristiana

Δίκτυο διαδανεισμού βιβλιοθηκών Θεσσαλονίκης “Thess-βιβλίο”

xristiana

Καιρός: Λιακάδα και άνοδος της θερμοκρασίας

xristiana