ΚεντρικήΠεριβάλλον

Τρένα: Aπεργία της Πανελλήνιας Ένωσης Προσωπικού Έλξης στις 30/5

16/5/2023

«Oι μηχανοδηγοί δεν θα λάβουν υπόψιν τους καμία οδηγία που θέτει σε κίνδυνο την ασφαλή κυκλοφορία των τρένων».

Σε 24ωρη απεργία στις 30 Μαΐου προχωρεί η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης (ΠΕΠΕ), καθώς δεν έχουν τηρηθεί οι δεσμεύσεις του ΟΣΕ για τα ζητήματα επικοινωνίας στην γραμμή της Ειδομένης.

Το σωματείο απορρίπτει την αύξηση της ταχύτητας στα 140 χιλιόμετρα σε μη τηλεδιοικούμενα τμήματα του δικτύου, ενώ θα ορίσει εμπειρογνώμονα για να εκπονήσει μελέτη για τις μέγιστες ταχύτητες στο ελληνικό δίκτυο, λαμβάνοντας υπόψιν τη σημερινή κατάσταση.

Χθες, πρώτη ημέρα επανεκκίνησης του προαστιακού Λάρισας-Θεσσαλονίκης, δόθηκε εντολή από τον ΟΣΕ σε συρμό του προαστιακού να κινηθεί σε μονή γραμμή ανάμεσα σε Λάρισα και Πλατύ (130 χλμ απόσταση), δηλαδή και στο σημείο που συνέβη το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών, και χωρίς να λειτουργούν φωτοσήματα και τηλεδιοίκηση.

Σύμφωνα με την ΠΕΠΕ, επειδή η επανεκκίνηση του σιδηροδρόμου και με τη μέγιστη ασφάλεια είναι το ζητούμενο, αυτή πρέπει να γίνει με όρους ουσίας και όχι επικοινωνίας. «Οι λαμβάνοντες τις αποφάσεις αυτές οφείλουν να γνωρίζουν ότι οι μηχανοδηγοί δεν θα λάβουν υπόψιν τους καμία οδηγία που θέτει σε κίνδυνο την ασφαλή κυκλοφορία των τρένων».

Το σωματείο θα συμμετέχει σε συναντήσεις της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Σωματείων Μηχανοδηγών (ΑLE) στις Βρυξέλλες στις αρχές Ιουνίου, τονίζοντας τα προβλήματα του ελληνικού Σιδηροδρόμου στις αρχές της Κοινότητας.

Τις επόμενες ημέρες θα έχει και συνάντηση με τη διοίκηση της Hellenic Train για ζητήματα που άπτονται των προγραμμάτων εργασίας και έχει ζητηθεί να επιλυθούν άμεσα.

Πηγή: https://www.naftemporiki.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

meteo: Βροχερός με σταδιακή βελτίωση ο καιρός την Κυριακή

xristiana

Ψωρίαση: Οι παράγοντες που πυροδοτούν τα συμπτώματα (εικόνες)

xristiana

Ξηρότητα στα μάτια; Τρόποι για να την αντιμετωπίσεις

xristiana