ΚεντρικήΟμορφιά

Τα φρούτα που βοηθούν κατά της τριχόπτωσης

19/5/2023

Ήξερες πως η ποικιλία βιταμινών ορισμένων φρούτων μπορούν να δράσουν κατά της τριχόπτωσης; Εμείς έχουμε τη λίστα με αυτά και θα τη βρεις παρακάτω.

Ανανάς
Ο ανανάς περιέχει βιταμίνη C, μαγγάνιο και βιταμίνη Β6, ένας συνδυασμός συστατικών που είναι ιδανική πηγή καταπολέμησης των ελεύθερων ριζών. Ταυτόχρονα θωρακίζει τα μαλλιά από την περιβαλλοντική μόλυνση και την ηλιακή ακτινοβολία.

Μήλα
Τα μήλα περιέχουν βιταμίνες A, B και C οι οποίες βοηθούν στη διατήρηση της τρίχας και ενισχύουν την υγεία του τριχωτού της κεφαλής.

Ακτινίδια
Περιέχουν βιταμίνες A, E, K και αντιοξειδωτικά φλαβονοειδή όπως β-καροτένιο, λουτεΐνη και ξανθίνη. Επίσης τα μεταλλικά στοιχεία όπως ο ψευδάργυρος, το μαγνήσιο και ο φώσφορος με τα οποία είναι πλούσια, συμβάλλουν στην προώθηση της επαρκούς κυκλοφορίας αίματος στο τριχωτό της κεφαλής και στην ενίσχυση της τρίχας.

Παπάγια
Η παπάγια περιέχει κολλαγόνο το οποίο είναι μια από τις πιο ισχυρές πρωτεΐνες του σώματος η οποία δημιουργεί νέα μαλλιά. Επίσης βοηθά στη διατήρηση μιας ισχυρής και υγιούς επιδερμίδας στην οποία περιέχεται η ρίζα κάθε τρίχας.

Πηγή: https://www.roulastamatopoulou.com

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Δήμος Γρεβενών: Οι Χριστουγεννιάτικες Εκδηλώσεις Που Έρχονται! – Αλλαγή Μέρας Για Το Χριστουγεννιάτικο Master Chef

xristiana

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική

xristiana

Εμμηνόπαυση: Τι έχουν να πουν οι όρκες για την μεγάλη μετάβαση

xristiana