ΚεντρικήΜαγειρική

Ταλιατέλες με κρέμα και καπνιστό σολομό

10/5/2023

Υλικά

350 γραμμάρια ταλιατέλες

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

200 γραμμάρια σολομός καπνιστός, κομμένος σε λωρίδες

50 γραμμάρια βότκα

250 ml κρέμα γάλακτος

4 κρόκους αυγού

Μαϊντανός, ψιλοκομμένος

Αλάτι

Πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

60 γραμμάρια παρμεζάνα

Εκτέλεση

Βράζουμε τα ζυμαρικά, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Παράλληλα,  ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε πολύ χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το αχνίζουμε για 2 λεπτά και συνεχίζουμε με το σκόρδο και τον σολομό. Σβήνουμε με τη βότκα και περιμένουμε να εξατμιστεί εντελώς. Αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα μπολ ενσωματώνουμε την κρέμα γάλακτος, τους κρόκους και τον μαϊντανό με λίγο αλάτι και πιπέρι. Σουρώνουμε τις ταλιατέλες, τις διαβρέχουμε με λίγο ελαιόλαδο και τις επαναφέρουμε στην κατσαρόλα.

Προσθέτουμε το μείγμα με την κρέμα και τον σολομό και ανακατεύουμε συνεχώς σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να δέσει. Προσθέτουμε την παρμεζάνα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως.

Πηγή: https://www.govastileto.gr

Related posts

Φθόριο και εγκυμοσύνη: Οι πιθανές επιπτώσεις στα έμβρυα

xristiana

Natural Semi-Matt Skin: Αυτό είναι το μακιγιάζ που θα κάνουμε όλο τον χειμώνα

xristiana

Αυτό το σχήμα νυχιών είναι τάση το 2023

xristiana