ΚεντρικήΜαγειρική

Ταλιατέλες με κρέμα και καπνιστό σολομό

10/5/2023

Υλικά

350 γραμμάρια ταλιατέλες

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

200 γραμμάρια σολομός καπνιστός, κομμένος σε λωρίδες

50 γραμμάρια βότκα

250 ml κρέμα γάλακτος

4 κρόκους αυγού

Μαϊντανός, ψιλοκομμένος

Αλάτι

Πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

60 γραμμάρια παρμεζάνα

Εκτέλεση

Βράζουμε τα ζυμαρικά, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Παράλληλα,  ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε πολύ χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το αχνίζουμε για 2 λεπτά και συνεχίζουμε με το σκόρδο και τον σολομό. Σβήνουμε με τη βότκα και περιμένουμε να εξατμιστεί εντελώς. Αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα μπολ ενσωματώνουμε την κρέμα γάλακτος, τους κρόκους και τον μαϊντανό με λίγο αλάτι και πιπέρι. Σουρώνουμε τις ταλιατέλες, τις διαβρέχουμε με λίγο ελαιόλαδο και τις επαναφέρουμε στην κατσαρόλα.

Προσθέτουμε το μείγμα με την κρέμα και τον σολομό και ανακατεύουμε συνεχώς σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να δέσει. Προσθέτουμε την παρμεζάνα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως.

Πηγή: https://www.govastileto.gr

Related posts

Η λήψη χαμηλής δόσης ασπιρίνης σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο αναιμίας σε ηλικιωμένους

xristiana

Ημερίδα «Οι προκλήσεις της οικογένειας στη σύγχρονη εποχή», από την Μέριμνα του Παιδιού

xristiana

Προσωπικός γιατρός: Ανοίγει 1η Αυγούστου η πλατφόρμα για τις εγγραφές, όχι όμως για Αττική και Νότιο Αιγαίο

xristiana