ΚεντρικήΜαγειρική

Σπιτική φραουλόπιτα

14/5/2023

Υλικά

  • 1 μεγάλο αυγό
  • 4 έως 5 κ. σ. κρύο νερό, μοιρασμένο
  • 3/4 κ. γλ. λευκό ξύδι
  • 2-1/4 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3/4 κ. γλ. αλάτι
  • Για τη γέμιση
  • 1-1/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 6 κ. σ. ταπιόκα
  • 3 φλ. τσαγιού ραβέντι σε φέτες, αποψυγμένο
  • 3 φλ. τσαγιού φρέσκες φράουλες κομμένες στη μέση
  • 3 κ. σ. βούτυρο
  • 1 κ. σ. γάλα 2%
  • Χονδρή ζάχαρη

Εκτέλεση

Βήμα 1
Σε ένα μικρό μπολ χτυπήστε το αυγό, 4 κουταλιές της σούπας παγωμένο νερό και το ξύδι μέχρι να αναμειχθούν καλά. Σε ένα άλλο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι και το αλάτι. Προσθέστε σταδιακά το μείγμα αυγών, ανακατεύοντας με ένα πιρούνι, μέχρι η ζύμη να συγκρατείται όταν την πιέζετε. Αν το μείγμα είναι πολύ στεγνό, προσθέστε σιγά- σιγά επιπλέον κρύο νερό, 1 κουταλάκι του γλυκού κάθε φορά, μέχρι να δέσει η ζύμη.

Βήμα 2
Χωρίστε τη ζύμη στη μέση. Σχηματίστε το καθένα σε δίσκο- τυλίξτε το και βάλτε το στο ψυγείο για 1 ώρα ή όλη τη νύχτα.

Βήμα 3
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τη ζάχαρη και την ταπιόκα. Προσθέστε το ραβέντι και τις φράουλες και ανακατέψτε για να καλυφθούν ομοιόμορφα. Αφήστε τα να σταθούν 15 λεπτά.

Βήμα 4
Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίξτε τη μισή ζύμη σε κύκλο και μεταφέρετε τη σε ένα ταψάκι. Κόψτε τη ζύμη μέχρι το χείλος.

Βήμα 5
Προσθέστε τη γέμιση και πασπαλίστε με βούτυρο. Ανοίξτε την υπόλοιπη ζύμη σε κύκλο και τοποθετήστε πάνω από τη γέμιση. Κόψτε, σφραγίστε, αυλακώστε την άκρη και χαράξτε στην κορυφή. Πασπαλίστε με γάλα την κορυφή της κρούστας και χοντρή ζάχαρη. Τοποθετήστε στον προθερμασμένο φούρνο και ψήστε για 20 λεπτά.

Βήμα 6
Μειώστε τη ρύθμιση του φούρνου στους 180 βαθμούς και ψήστε 45- 55 λεπτά ακόμα ή μέχρι η κρούστα να ροδίσει και η γέμιση να φουσκώσει. Αφήστε να κρυώσει σε μια σχάρα, κόψτε και απολαύστε.

Πηγή: https://www.newsbeast.gr

Related posts

Παρουσίαση Βιβλίων Με Φιλανθρωπικό Και Φιλοζωικό Χαρακτήρα Στην Κηφισιά

xristiana

Cleansing balm η απόλυτη τάση skincare για την άνοιξη

xristiana

Φαγητό: Πόσες φορές είναι ασφαλές να το ξαναζεστάνουμε – Χρήσιμα tips

xristiana