ΚεντρικήΟμορφιά

Πώς το υαλουρονικό οξύ μπορεί να «κόψει» χρόνια από τον λαιμό σας

18/5/2023

Το υαλουρονικό οξύ έχει γίνει ένα από τα πιο περιζήτητα συστατικά περιποίησης ομορφιάς για όσες θέλουν να εξομαλύνουν τις λεπτές γραμμές και να αποτρέψουν την πρόωρη γήρανση. Αν και χρησιμοποιείται συχνά στο πρόσωπο, το υαλουρονικό οξύ μπορεί να κάνει θαύματα στον λαιμό σας.

Από τη Μαρία Καλοπούλου 

Από αισθητική άποψη, όταν εφαρμόζεται στο δέρμα, το υαλουρονικό οξύ το βοηθά να γίνει πιο εύπλαστο, ώστε να μπορεί να τεντωθεί με επαρκή υγρασία που βοηθά στη μείωση των ρυτίδων.

Με όλα τα οφέλη του για το δέρμα, έχει επίσης βρεθεί ότι βοηθά στη μείωση των γρατζουνιών, ενώ καταπραΰνει και επουλώνει τις πληγές. Αν και είναι άμεσα διαθέσιμο σε καταστήματα παγκοσμίως, το υαλουρονικό οξύ παράγεται στην πραγματικότητα από το σώμα και βρίσκεται σε υγρή μορφή στις αρθρώσεις και τα μάτια καθώς και στο δέρμα. Λειτουργεί για να λιπαίνει τις αρθρώσεις και να υγραίνει τα ξηρά μάτια.

Αν και χρησιμοποιείται συχνά στο πρόσωπο, το υαλουρονικό οξύ μπορεί να κάνει θαύματα στον λαιμό σας. Βοηθά το δέρμα να διατηρήσει την υγρασία και την ελαστικότητα, ένα ιδιαίτερα χρήσιμο όταν πρόκειται για τον λαιμό.

Κρέμες με υαλουρονικό οξύ

Υπάρχει ένας καλός λόγος για τον οποίο ο λαιμός χρειάζεται προσοχή. «Το δέρμα στην περιοχή του λαιμού είναι πιο λεπτό από το δέρμα στο πρόσωπό μας, γεγονός που καθιστά αυτή την περιοχή πιο ευαίσθητη στη φθορά», λένε οι δερματολόγοι.

Επιπλέον, το δέρμα στον λαιμό είναι μια περιοχή που οι περισσότεροι άνθρωποι παραμελούν στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας τους, γι’ αυτό ας μην ξεχνάμε ότι τα περισσότερα προϊόντα περιποίησης προσώπου εφαρμόζονται επίσης στον λαιμό και στο στήθος.

Ο ευκολότερος τρόπος για να εφαρμόσετε υαλουρονικό οξύ στον λαιμό είναι χρησιμοποιώντας μια κρέμα τοπικά. Μια μελέτη που έγινε για τοπική εφαρμογή υαλουρονικού οξέος για οκτώ εβδομάδες διαπίστωσε ότι βελτίωσε το βάθος των ρυτίδων κατά 40% και επίσης βελτίωσε την ελαστικότητα και τη σφριγηλότητα του δέρματος κατά 55%.

Ακόμη πιο εντυπωσιακό ήταν ότι η ενυδάτωση του δέρματος αυξήθηκε κατά 96%. Αν και, ενώ οι τοπικές κρέμες βοηθούν στη μείωση των ρυτίδων, χρειάζονται λίγο χρόνο για να δείξουν βελτίωση, συχνά τουλάχιστον 12 εβδομάδες.

Υαλουρονικά filler λαιμού

Οι τοπικές κρέμες είναι μια εύκολη θεραπεία αλλά χρειάζονται χρόνο και υπομονή. «Βοηθούν στην προσθήκη υγρασίας στο ευαίσθητο δέρμα γύρω από τον λαιμό, το οποίο μπορεί με την πάροδο του χρόνου να εξομαλύνει την υφή και να μειώσει την εμφάνιση των ρυτίδων στο δέρμα», δήλωσουν οι δερματολόγοι.

Αλλά είναι καλύτερο να συνδυάσετε τα προϊόντα με μια διαδικασία για να επιτύχετε τα επιθυμητά αποτελέσματα. Μια διαδικασία που χρησιμοποιεί υαλουρονικό οξύ σε οριζόντιες γραμμές στην περιοχή του λαιμού είναι τα ενέσιμα filler.

Αυτά τα υλικά πλήρωσης είναι ιδιαίτερα χρήσιμα για τη θεραπεία του «techneck», ενός όρου που χρησιμοποιείται για να περιγράψει τις ρυτίδες και τις λεπτές γραμμές που δημιουργούνται από το επανειλημμένο κοίταγμα του τηλεφώνου σας.

Τα πληρωτικά φτιαγμένα με υαλουρονικό οξύ όχι μόνο εξομαλύνουν τις ρυτίδες, αλλά ενισχύουν την παραγωγή κολλαγόνου, το οποίο βοηθά στη διόγκωση και μαλακώνει το λεπτό δέρμα.

Το filler εγχέεται απευθείας στη ρυτίδα και μπορεί να γίνει σε περίπου δέκα λεπτά στο ιατρείο του δερματολόγου. Ο λαιμός μπορεί να είναι ερεθισμένος και πρησμένος για μερικές ημέρες, αλλά μετά την αποκατάσταση του δέρματος οι ρυτίδες θα είναι λιγότερο αισθητές και μπορεί ακόμη και να εξαφανιστούν εντελώς.

Πηγή: https://www.womanidol.com

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς: Δωρεάν Διαδικτυακό Σεμινάριο Για Το Κοινό

xristiana

Η προετοιμασία της Εθνικής Ελλάδας βόλεϊ γυναικών στον Δήμο Αρταίων

xristiana

«Γυμνάζομαι αλλά δεν βλέπω αποτελέσματα» – Τι πρέπει να αλλάξετε για να ανατρέψετε την κατάσταση

xristiana