ΚεντρικήΟμορφιά

Πώς να επιλέξετε το σωστό αντηλιακό για το πρόσωπό σας

17/5/2023

Οι δύο τύποι αντηλιακών.

Τα αντηλιακά, τόσο για το πρόσωπο όσο και για το σώμα, μπορούν να χωριστούν σε δύο τύπους: ορυκτά και χημικά. Υπάρχουν αρκετές διαφορές μεταξύ των δύο, αλλά η κύρια διάκριση εντοπίζεται στον τρόπο λειτουργίας τους.

Υπάρχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα και για τα δύο, και η απόφαση για το ποιο θα χρησιμοποιηθεί εξαρτάται τελικά από τον χρήστη και τον συγκεκριμένο τύπο δέρματος.

Οι δύο τύποι αντηλιακών

Νεαρή γυναίκα με αντηλιακό

Ένας πιο ακριβής όρος για το αντηλιακό από ορυκτά, σύμφωνα με το thelist.com,θα ήταν sunblock, καθώς λειτουργεί ως ασπίδα στο δέρμα σας, εμποδίζοντας ενεργά τις υπεριώδεις ακτίνες UV να διεισδύσουν σε αυτό. Το βασικό συστατικό σε πολλά από αυτά τα αντηλιακά είναι το οξείδιο του ψευδαργύρου, το οποίο τείνει να είναι απαλό για το δέρμα. Αυτά τα αντηλιακά είναι πολύ αποτελεσματικά, ειδικά όταν εφαρμόζονται σωστά. Το πρόβλημα είναι ότι μπορεί να είναι δύσκολο να γίνει αυτό, καθώς χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να απλωθεί πλήρως το αντηλιακό σε όλο το πρόσωπο και το σώμα σας, ώστε να διασφαλιστεί η πλήρης κάλυψη.

Τα χημικά αντηλιακά προτιμώνται για την ευκολότερη εφαρμογή τους. Οι χημικές ουσίες μέσα στο αντηλιακό -όπως η οξυβενζόνη, η ομοσαλάτη και η οκτισαλάτη- απορροφούν τις υπεριώδεις ακτίνες πριν το δέρμα σας έχει την ευκαιρία. Ωστόσο, οι ανησυχίες των περισσότερων ανθρώπων σχετικά με τα χημικά αντηλιακά έγκεινται στις ίδιες τις χημικές ουσίες.

Ποιο αντηλιακό είναι το κατάλληλο για το δέρμα σας

Νεαρή γυναίκα με αντηλιακό

Αν έχετε ευαίσθητο δέρμα, γνωρίζετε πολύ καλά τους καθημερινούς αγώνες για την εύρεση ενός προϊόντος περιποίησης που είναι κατάλληλο για εσάς. Η κλινική δερματολόγος Christina Lam δήλωσε στο BU Today ότι «τα αντηλιακά με οξείδιο του ψευδαργύρου ή διοξείδιο του τιτανίου τείνουν να είναι καλύτερα ανεκτά από τους ανθρώπους με ευαίσθητο δέρμα». Αυτό σημαίνει ορυκτά αντηλιακά, τα οποία θα κρατήσουν τους πόρους σας ανοιχτούς, δίνοντας στο δέρμα σας όλο το χώρο που χρειάζεται για να αναπνεύσει.

Αν έχετε ξηρό δέρμα, έχετε λίγο μεγαλύτερη ευελιξία ως προς την επιλογή του αντηλιακού σας, κι αυτό γιατί κανένα αντηλιακό δεν είναι πιο πιθανό να ξηράνει το δέρμα σας από ένα άλλο. Ωστόσο, μπορεί να θέλετε να προσθέσετε ένα επιπλέον βήμα στην πρωινή ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας. Πριν απλώσετε το αντηλιακό σας, βάλτε την ενυδατική κρέμα και περιμένετε να το απορροφήσει το δέρμα σας πριν εφαρμόσετε το αντηλιακό. Αυτό θα δώσει στο δέρμα σας την επιπλέον ενυδάτωση που χρειάζεται, ενώ παράλληλα θα το προστατεύει από τις ακτίνες του ήλιου.

Όσες έχετε πιο σκούρο τόνο δέρματος, θα πρέπει να αποφύγετε το αντηλιακό από ορυκτά, καθώς δεν αναμειγνύεται τόσο καλά στο σκούρο δέρμα και μπορεί να αφήσει στο πρόσωπό σας μια γκριζωπή απόχρωση. Τα αντηλιακά με χημικές φόρμουλες δεν έχουν αυτό το αποτέλεσμα, αλλά μπορεί να ερεθίσουν το ευαίσθητο δέρμα. Ευτυχώς, υπάρχουν ορυκτά αντηλιακά με χρώμα, τα οποία θα δένουν καλύτερα με την επιδερμίδα σας και θα σας βοηθήσουν να αποφύγετε τις ανεπιθύμητες επιδράσεις από τα αντίστοιχα χημικά.

Πηγή: https://www.newsbeast.gr

Πηγή φωτογραφιών: https://www.newsbeast.gr

Related posts

Δωρεάν Ομιλίες Της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας Για Θέματα Αγωγής Υγείας

xristiana

Πόσο θα διαρκέσει το φαινόμενο Ελ Νίνιο-«Το επόμενο έτος μπορεί να είναι ακόμη θερμότερο»

xristiana

10 ροφήματα που μπορούν να πίνουν οι διαβητικοί (video)

xristiana