News ΑΜΕΑΚεντρική

Παιδικές Κατασκηνώσεις Δ. Αθηναίων: Πώς Να Υποβάλετε Αίτηση, Πότε Λήγει Η Προθεσμία

27/5/2023

Η πρώτη φάση της διαδικασίας κατάθεσης αιτήσεων για συμμετοχή, ολοκληρώνεται την Παρασκευή 19 Μαΐου και αφορά παιδιά ηλικίας 6-15 ετών.

Τις πύλες τους ετοιμάζονται να ανοίξουν και αυτό το καλοκαίρι οι Παιδικές Εξοχές του Δήμου Αθηναίων στον Άγιο Ανδρέα Αττικής, για να υποδεχθούν κορίτσια και αγόρια, δημότες της Αθήνας.

Στις ανακαινισμένες εγκαταστάσεις του δήμου, τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να πάρουν μέρος σε ένα πλούσιο πρόγραμμα δραστηριοτήτων που, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει ρομποτική, αθλητικές δραστηριότητες και παιχνίδια, σκάκι, ποδηλασία, αστρονομία, περιβαλλοντική εκπαίδευση, εργαστήρια χειροτεχνίας, κολάζ, ζωγραφικής, τραγουδιού, θεατρικά δρώμενα και παραστάσεις, μουσική, χορωδία, προβολή εκπαιδευτικών ταινιών, παιχνίδια φαντασίας και περιπέτειας, μοντέρνους και παραδοσιακούς χορούς.

Η πρώτη φάση της διαδικασίας κατάθεσης αιτήσεων για συμμετοχή, ολοκληρώνεται την Παρασκευή 19 Μαΐου και αφορά παιδιά ηλικίας 6-15 ετών.

Ο φετινός προγραμματισμός φιλοξενίας στις κατασκηνώσεις του Δήμου Αθηναίων, έχει διαμορφωθεί ως εξής:

  • Α’ περίοδος από 26/06 έως 10/07: Για παιδιά ηλικίας 6-12 ετών.
  • B’ περίοδος από 13/07 έως 27/07: Για παιδιά ηλικίας 6-12 ετών.
  • Γ΄ περίοδος από 31/07 έως 14/08: Για παιδιά ηλικίας 13-15 ετών.

Οι εγγραφές των παιδιών γίνονται είτε ηλεκτρονικά στο https://camps.cityofathens.gr/ είτε στις επτά Δημοτικές Κοινότητες, κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού (απευθείας σε κάθε κοινότητα ή εναλλακτικά στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://rantevou.cityofathens.gr/).

Η κατασκηνωτική περίοδος για παιδιά Συλλόγων ΑμεΑ ξεκινά στις 16 Αυγούστου.

Παράλληλα, έχουν ξεκινήσει οι εγγραφές για παιδιά που ανήκουν σε Συλλόγους ΑμΕΑ στα γραφεία του Τμήματος Παιδικών Εξοχών (Ηπείρου 70 & Λιοσίων, Αθήνα ή στον Αγ. Ανδρέα Αττικής) για την κατασκηνωτική περίοδο που φέτος ξεκινά στις 16 Αυγούστου και ολοκληρώνεται στις 30.

Κατασκήνωση για την τρίτη ηλικία από 1-20/9

Η κατασκηνωτική περίοδος για τα άτομα τρίτης ηλικίας (60 ετών και άνω) θα διαρκέσει από 1η έως 20 Σεπτεμβρίου, ενώ οι εγγραφές για όσες και όσους ενδιαφέρονται, θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 22 Μαΐου και θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή 23 Ιουνίου.

Για περισσότερες πληροφορίες που αφορούν το αναλυτικό πρόγραμμα ανά ηλικιακή ομάδα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα https://camps.cityofathens.gr/ ή να επικοινωνούν τηλεφωνικά στο: 210 8250611.

Πηγή: https://www.naftemporiki.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Προσοχή σε 4 πολύ διαδεδομένα συμπληρώματα: Μπορεί να γίνουν τοξικά για τον οργανισμό

xristiana

Καρδιακό σύνδρομο των εορτών: Συμπτώματα – Τι συμβαίνει αυτήν την περίοδο του έτους

xristiana

10 χρόνια Θεατρικό Εργαστήρι “Καμεράνο” στη Νέα Ιωνία

xristiana