ΚεντρικήΟμορφιά

Ο κανόνας 90-10 για τα νύχια σας! Τι είναι;

19/5/2023

Τετράγωνο, οβάλ, στρογγυλεμένο, μυτερό, υπάρχουν πολλά σχήματα νυχιών. Αλλά σε ποια δεν αρέσει να δοκιμάζει διαφορετικά μήκη και σχήματα; Ωστόσο, δεν είναι απλό να τα κατακτήσετε… από τον καναπέ σας κατά τη διάρκεια ενός μανικιούρ στο σπίτι. Αυτό ισχύει… μέχρι τη στιγμή που θα μάθετε τα  κόλπα, όπως ο κανόνας 90-10.

Από τη Μαρία Καλοπούλου

Μαζί με τη χρήση κατάλληλων και ποιοτικών εργαλείων, υπάρχουν μερικές συμβουλές που δίνονται από καταπληκτικούς τεχνικούς νυχιών που μπορούν να σας βοηθήσουν να αποκτήσετε το τέλειο μήκος και σχήμα για τα νύχια σας.

Επειδή όλοι γνωρίζουμε ότι ακόμα κι αν η απόχρωση του βερνικιού σας είναι καταπληκτική και οι «διακοσμητικές» προσθήκες είναι σούπερ μόδα, ένα κακοσχηματισμένο νύχι μπορεί να μειώσει σημαντικά το τελικό αποτέλεσμα του μανικιούρ σας.

Το σχήμα του νυχιού σας βοηθά τα πάντα να φαίνονται πιο όμορφα τα χέρια σας. Οι μανικιουρίστες μπορούν να παρομοιαστούν με μεγάλους ζωγράφους,  όπως ο Μιχαήλ Άγγελος, ο οποίος ήξερε ότι ο τέλειος καμβάς ήταν το μυστικό για την επίτευξη ενός αριστουργήματος!

Το νύχι σου είναι ο καμβάς σου. Έτσι, πριν περάσετε την αγαπημένη σας απόχρωση βερνικού ή προσθέσετε στρας, ξεκινήστε με αυτόν τον κανόνα που αλλάζει το παιχνίδι.

Ποιος είναι ο κανόνας 90-10;

Οι επαγγελματίες είναι εξοικειωμένοι με τον κανόνα 90-10. Ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία στον οδηγό μανικιούρ πέντε βημάτων αφορά το σχήμα. Ή πιο συγκεκριμένα λιμάρισμα και κόψιμο. Το 90% της εργασίας διαμόρφωσης γίνεται με τον νυχοκόπτη, το 10% με τη λίμα.

Αυτά είναι σοκαριστικά… νέα για όσες από εμάς μπορεί να παραλείπουμε το κόψιμο και να ξεκινάμε μόνο να λιμάρουμε τα νύχια σε σχήμα οβάλ. Κάτι τέτοιο μπορεί πραγματικά να οδηγήσει σε υπερβολικό τρίψιμο.

Αυτό όχι μόνο υπονομεύει το σχήμα των νυχιών σας, αλλά συχνά σας αφήνει στραπατσαρισμές άκρες και πολύ κοντά νύχια. Για να μην αναφέρουμε ότι πρέπει να διαλέξετε ανάμεσα στην αποφυγή των ακρυλικών ή τον «μαρασμό», μέχρι να μεγαλώσουν ξανά τα νύχια σας, ώστε να μπορείτε να δοκιμάσετε κάτι νέο.

Ευτυχώς, ο κανόνας 90-10 είναι εδώ για να σας βοηθήσει να δώσετε στον εαυτό σας το ιδανικό μανικιούρ στο σπίτιΈνα μυστικό που θα αλλάξει το παιχνίδι των νυχιών σας για πάντα.

Το μυστικό της επιτυχίας

Το κόψιμο πρέπει να γίνεται με νυχοκόπτη με επίπεδη άκρη. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να πετάξετε αμέσως τον κυρτό νυχοκόπτη σας, εκτός και αν παρατηρήσετε ότι σκουριάζει. Απλά να ξέρετε ότι το σχήμα μισοφέγγαρου, μπορεί να οδηγήσει το μανικιούρ σας στην αποτυχία πριν καν αρχίσετε πραγματικά.

Εάν θέλετε τετράγωνα ή ίσια σχήματα, θα αποκλίνει από το επιθυμητό σχήμα από την πρώτη στιγμή. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να κάνετε περισσότερη δουλειά και όλες γνωρίζουμε τι θα συμβεί μετά από αυτό!

Αντ ‘αυτού, επιλέξτε νυχοκόπτη με ευθείες άκρες που μπορούν να επιτύχουν καθαρότερες, πιο έντονες γραμμές. Είναι ιδιαίτερα χρήσιμα αν θέλετε να κάνετε τετραγωνισμένο σχήμα.

Οι ειδικοί στα νύχια επισημαίνουν επίσης ότι οι νυχοκόπτες με ίσιες άκρες δεν μπαίνουν στις γωνίες των νυχιών κι έτσι αποφεύγουμε να φυτρώνουν παρωνυχίδες.

Είναι ένα winwin για τα νύχια σας!

Θα φαίνονται θαυμάσια και θα παραμείνουν επίσης υγιή. Μια άλλη συμβουλή για το κόψιμο των νυχιών είναι να αποφύγετε να κόβετε τα νύχια σας υπό γωνία, κάτι που μπορεί να αφήσει ένα έντονο σημείο στη μέση.

Θυμηθείτε, το 90% της εργασίας διαμόρφωσης γίνεται με τον νυχοκόπτη. Οραματιστείτε το σχήμα που θέλετε να έχουν τα νύχια σας και στη συνέχεια κόψτε τα προσεκτικά και αργά για να είναι ομοιόμορφα.

Δεν ενδείκνυται επίσης μία πολύ μυτερή άκρη. Με φινέτσα, χρησιμοποιήστε μικρότερους νυχοκόπτες για να αποφύγετε την υπερβολική πίεση στο νύχι σας και σταδιακά δουλέψτε προς την εμφάνιση που επιθυμείτε.

Μόλις αποκτήσετε το βασικό σχήμα, λιμάρετε με προσοχή για να εξομαλύνετε τυχόν μικρές ατέλειες. Με όλες τις προπαρασκευαστικές εργασίες που έχουν γίνει, είστε ελεύθερες να βάψετε και να στολίσετε τα νύχια σας, κατακτώντας την τελειότητα.

Πηγή: https://www.womanidol.com

Πηγή φωτογραφιών: https://www.womanidol.com

Related posts

Περιστέρι Πολλών Αστέρων

xristiana

Μαύροι κύκλοι: 3 αιτίες που δεν είχατε φανταστεί

xristiana

Έβρεξε κυριολεκτικά ψάρια σε πόλη της Αυστραλίας – Το σπάνιο φαινόμενο των τελευταίων 30 ετών

xristiana