21/5/2023
Μερίδες: 6
Υλικά Συνταγής
- αυγά: 12
- φρέσκα κρεμμυδάκια: 5
- κολοκυθάκια: 4 κομμένα σε ροδέλες
- λάδι: 4-5 κουταλιές της σούπας (και λίγο επιπλέον λάδι ή βούτυρο, για το ταψί)
- κασέρι: 150 γρ. τριμμένο
- κεφαλογραβιέρα: 200 γρ. τριμμένη
- βασιλικός: 3 κουταλιές της σούπας, ψιλοκομμένος
- απάκι: 70 γρ. σε κομματάκια
- τριμμένη φρυγανιά: λίγη
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Καθαρίζετε τα κρεμμυδάκια, τα πλένετε καλά, τα ψιλοκόβετε και τα σοτάρετε με λάδι σε κατσαρόλα μαζί με τις ροδέλες των κολοκυθιών και το απάκι. Προσθέτετε ελάχιστο αλάτι και τα αφήνετε στη φωτιά για 2’-3’.
- Τα κατεβάζετε από τη φωτιά, αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε το βασιλικό. Τα ανακατεύετε και τα αφήνετε να κρυώσουν πολύ καλά.
- Μεταφέρετε το μείγμα σε στρογγυλό αντικολλητικό ταψί, αλειμμένο με λάδι (ή βουτυρωμένο) και πασπαλισμένο με φρυγανιά.
- Σπάτε σε μπολ τα αυγά, τα χτυπάτε, τα ρίχνετε στο ταψί με τα κολοκυθάκια, προσθέτετε τα τυριά και ανακατεύετε τα υλικά προσεκτικά. Βάζετε την ομελέτα αμέσως στο φούρνο, τον οποίο έχετε προθερμάνει προηγουμένως στη μέγιστη θερμοκρασία. Ψήνετε για 25’, μέχρι να σφίξει.
Πηγή: https://www.icookgreek.com