ΚεντρικήΚοινωνικά

Οι δράσεις του Ολυμπιακού Μουσείου Θεσσαλονίκης για τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων

16/5/2023

Το Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης, επίσημο μέλος του Παγκοσμίου Δικτύου Ολυμπιακών Μουσείων και αναγνωρισμένο μέλος του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων (ICOM), συμμετέχει και φέτος ενεργά στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων! Με θέμα «Μουσεία, Αειφορία και Ποιότητα Ζωής» στόχος μας είναι να αναδείξουμε τον ρόλο και την δύναμη των μουσείων στην επίτευξη των στόχων της αειφορίας και της βελτίωσης της ποιότητας ζωής της κοινωνίας μας. Στο πλαίσιο αυτό, το Ολυμπιακό μας Μουσείο σας προσκαλεί την Πέμπτη 18 Μαΐου με ελεύθερη είσοδο και διευρυμένο ωράριο (9:00-21:00) να συμμετέχετε σε δράσεις οι οποίες στοχεύουν τόσο στην ενημέρωση για τους τρόπους μείωσης του περιβαλλοντικού μας αποτυπώματος όσο και για τη σημασία της αειφορίας σε κάθε πτυχή της ζωής μας!!

“Ολυμπιακοί Αγώνες”
Προγραμματισμένες ξεναγήσεις στην Μόνιμη Έκθεση του Μουσείου “Ολυμπιακοί Αγώνες”.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν και να γνωρίσουν την ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων από την αρχαιότητα έως τη σύγχρονη εποχή, καθώς και την ιστορική εξέλιξη των διοργανώσεων με έμφαση στην προστασία του περιβάλλοντος!!

16:00–17:00, 18:00–19:00 & 20:00–21:00

“Αειφορία & Ολυμπιακοί Αγώνες”
Εκπαιδευτική δράση για παιδιά έως 12 ετών. Ανακαλύπτουμε τρόπους να δημιουργήσουμε μία αειφόρο κοινωνία, με έμπνευση το παράδειγμα των Ολυμπιακών Αγώνων. Βιωματικές δράσεις, παιχνίδια και γρίφοι περιμένουν τους μικρούς μας φίλους για μία μοναδική εμπειρία!!

18:00–19:00

“Move for the Future”
Επισκέψεις οικογενειών στην Διαδραστική Έκθεση του Μουσείου. Ανακαλύπτουμε τις ικανότητές μας και μαθαίνουμε πως να εντάξουμε τον αθλητισμό στην καθημερινότητά μας, συμβάλλοντας στην βελτίωση της υγείας μας και στην προστασία του περιβάλλοντος!!

17:00–18:00 & 19:00–20:00

*Δωρεάν συμμετοχή / Απαιτείται κράτηση Τ 2310968531

Πηγή: http://www.thestival.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Η βραδινή συνήθεια που μπορεί να καταστρέψει τα δόντια μας

xristiana

Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Ευφυής Διαχείριση Ανανεώσιμων Ενεργειακών Συστημάτων» Από Το ΕΚΠΑ

xristiana

Δελτίο καλών ειδήσεων

xristiana