ΚεντρικήΚοινωνικά

Οι Άγνωστες πτυχές Ελλήνων & Αρμενίων, μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή

6/5/2023

Αυτήν την πτυχή της ιστορίας θα αναδείξουν ο Δήμος Καλαμαριάς, το Ιστορικό Αρχείο Προσφυγικού Ελληνισμού, το Γενικό Προξενείο της Κύπρου στη Θεσσαλονίκη, το Επίτιμο Προξενείο της Δημοκρατίας της Αρμενίας στη Θεσσαλονίκη και ο Αρμενικός Σύλλογος Χαμασκαΐν, στις εκδηλώσεις που διοργανώνουν στις 8 και 9 Μαΐου.

Ειδικότερα τη Δευτέρα 8 Μαΐου και ώρα 19:00, στο Αρμενικό Πολιτιστικό Κέντρο, (Τσιμισκή με Αντωνίου Καμάρα 1) θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με θέμα: «Έλληνες και Αρμένιοι της Ανατολής οι οποίοι μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή εγκαταστάθηκαν στην Κύπρο». 

Ομιλητές είναι ο αναπληρωτής καθηγητής Σύγχρονης Ελληνικής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, κ. Πέτρος Παπαπολυβίου, με τίτλο ομιλίας: «Μικρασιάτες Πρόσφυγες στην Κύπρο» και ο Επίτιμος Πρόξενος της Δημοκρατίας της Αρμενίας, κ. Άκης Δαγκαζιάν, με τίτλο ομιλίας: «Αρμένιοι Πρόσφυγες στην Κύπρο».

Στις 9 Μαΐου και ώρα 19:30 στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς «Μελίνα Μερκούρη» (Αργυρουπόλεως και Μεταμορφώσεως 7-9), θα γίνει παρουσίαση του θεατρικού έργου «ΦΩΤΕΙΝΗ» της Ευρυδίκης Περικλέους Παπαδοπούλου. Το έργο ανεβαίνει από τη θεατρική ομάδα «Σόλο για τρεις» σε θεατρικό αναλόγιο.

Η είσοδος στη θεατρική παράσταση είναι δωρεάν.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Κρατήσεις στο τηλ. 2310-434917

Με τις εκδηλώσεις αυτές το Ιστορικό Αρχείο Προσφυγικού Ελληνισμού του Δήμου Καλαμαριάς επιδιώκει να καλύψει πληρέστερα τα γεγονότα της Μικρασιατικής Καταστροφής αναδεικνύοντας μία ακόμη, για πολλούς, άγνωστη, πτυχή της.

Πηγή: https://www.otavoice.gr

Related posts

Γιαούρτι: Πώς βοηθά να κάψετε το λίπος στην κοιλιά – Αποφύγετε αυτά τα λάθη

xristiana

Διεθνής συνεργασία του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας για ζητήματα διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας.

xristiana

Τα ζώδια σήμερα: «Καρκίνε, ένα οικονομικό θέμα συνεχίζει να σε απασχολεί»

xristiana