News ΑΜΕΑΚεντρική

Ξεκινούν οι αιτήσεις για την εισαγωγή σπουδαστών στο ΕΚΕΚ ΑμεΑ Θεσσαλονίκης της ΔΥΠΑ

22/5/2023

Σήμερα, Δευτέρα 22 Μαΐου 2023, ξεκινούν οι αιτήσεις για την εισαγωγή σπουδαστών στο Εκπαιδευτικό Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης Εφήβων και Νέων με Ειδικές Ανάγκες Θεσσαλονίκης (ΕΚΕΚ ΑμεΑ Θεσσαλονίκης), για το σχολικό έτος 2023-2024.

Σήμερα, Δευτέρα 22 Μαΐου 2023, ξεκινούν οι αιτήσεις για την εισαγωγή σπουδαστών στο Εκπαιδευτικό Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης Εφήβων και Νέων με Ειδικές Ανάγκες Θεσσαλονίκης (ΕΚΕΚ ΑμεΑ Θεσσαλονίκης), για το σχολικό έτος 2023-2024.

Η ΔΥΠΑ, υλοποιώντας μια στρατηγική ίσων ευκαιριών και ίσης πρόσβασης στην αγορά εργασίας για όλους, παρέχει επαγγελματική κατάρτιση σε εφήβους και νέους με αναπηρία, που αποσκοπεί στην ανάπτυξη των κοινωνικών και επαγγελματικών δεξιοτήτων τους.

Για το νέο σχολικό έτος, με στόχο την ενδυνάμωση των σπουδαστών που αντιμετωπίζουν εμπόδια στην κοινωνική και επαγγελματική ένταξή τους, αυξάνεται ο αριθμός εφήβων και νέων που μπορούν να εισαχθούν στο ΕΚΕΚ ΑμεΑ της ΔΥΠΑ από 30 σε 40 (32 στο τμήμα εκπαιδεύσιμων και 8 στο τμήμα ασκήσιμων).

Με την ολοκλήρωση της κατάρτισης, οι σπουδαστές δύναται να εγγραφούν σε Κέντρα Προστατευόμενης Εργασίας (ΚΕΠΕ). Η παραμονή στα ΚΕΠΕ διαρκεί 3 έτη για τους εκπαιδεύσιμους και 4 έτη για τους ασκήσιμους.

Τα τμήματα κατάρτισης που θα λειτουργήσουν στο ΕΚΕΚ ΑμεΑ Θεσσαλονίκης είναι τα κάτωθι:

  1. Εκπαιδεύσιμων με ειδικότητες: Γεωτεχνικού, Κοπτικής Ραπτικής, Ξυλουργικού, Πληροφορικής, για συνολικά έως 32 σπουδαστές. Η φοίτηση διαρκεί συνολικά 4 έτη.
  2. Ασκήσιμων όπου διδάσκονται μαθήματα γενικής παιδείας, κοινωνικών δεξιοτήτων και εργαστήρια Ταπητουργίας – Υφαντικής, Ξυλοτεχνίας, Εργοτεχνίας, Κοπτικής – Ραπτικής και Γεωτεχνικού, για συνολικά έως 8 σπουδαστές. Η φοίτηση διαρκεί συνολικά 5 έτη.

Όσοι ενδιαφέρονται και πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις που ορίζονται στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος μπορούν να υποβάλουν αίτηση, μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά, στη Γραμματεία του ΕΚΕΚ ΑμεΑ Θεσσαλονίκης.

Η υποβολή των αιτήσεων θα πραγματοποιηθεί από τη Δευτέρα 22/05/2023 έως την Παρασκευή 28/06/2023 με τους ακόλουθους τρόπους:

  1. Με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στο email pvmlakkia@dypa.gov.gr
  2. Με συστημένη ταχυδρομική επιστολή, υπόψη: κ. Γρηγορίου Βασίλειου και κ. Πάσχου Παρασκευής στη Διεύθυνση: Ε.Κ.Ε.Κ. ΑμεΑ Θεσσαλονίκης Δ.ΥΠ.Α., 57006, Λακκιά Βασιλικών Θεσσαλονίκης.
  3. Με αυτοπρόσωπη παρουσία στην Γραμματεία της Σχολής (κατόπιν ραντεβού).

Η Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος και η Αίτηση Εγγραφής θα αναρτηθούν στον πίνακα ανακοινώσεων ΕΚΕΚ ΑμεΑ Θεσσαλονίκης καθώς και στην ιστοσελίδα της ΔΥΠΑ στην ενότητα «Νέα και Ανακοινώσεις» https://www.dypa.gov.gr/

Για την παροχή απαραίτητων διευκρινήσεων οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι δύναται να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα: 2396023201, 2396022720 ή μέσω του email: pvmlakkia@dypa.gov.gr

Για περισσότερες πληροφορίες:

Πηγή: https://www.dikaiologitika.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Η τακτική άσκηση συνδέεται με καλύτερη εγκεφαλική λειτουργία αργότερα στη ζωή

xristiana

Έρχεται το 6ο Εργαστήρι των Παιδικών Σταθμών Δήμου Παύλου

xristiana

2ο NORTH ATTICA 2022: Το Αναπτυξιακό Τουρνουά Χάντμπολ Επιστρέφει Για Καλό Σκοπό

xristiana