ΚεντρικήΟμορφιά

Κυτταρίτιδα | Πώς να κάνεις μόνη σου μασάζ στο σπίτι για να τη μειώσεις αποτελεσματικά

10/5/2023

Πολλές είναι ο celebrities του Hollywood, ανάμεσά τους οι Miranda Kerr και Gwyneth Paltrow, οι οποίες ορκίζονται στο μασάζ για καταπολέμηση της κυτταρίτιδας. Τι είδος μασάζ εννοούν ακριβώς;

Μιλούν για την τεχνική του στεγνού βουρτσίσματος ή αλλιώς dry brushing, δηλαδή το μασάζ για κυτταρίτιδα με μια ειδική βούρτσα με φυσική, κατά προτίμηση τρίχα. Η συγκεκριμένη τεχνική εκτός από το ότι κάνει απολέπιση στην επιδερμίδα, αποτρέπει τις τρίχες να γυρίζουν προς τα μέσα, ενώ μειώνει αισθητά τα σημάδια της κυτταρίτιδας, ειδικά όταν αυτή δεν είναι υπερβολικά έντονη. Στην πραγματικότητα δεν μπορεί να μειώσει τα λιποκύτταρα. Μπορεί όμως να τονώσει την κυκλοφορία των θρεπτικών συστατικών στους ιστούς και να απομακρύνει έτσι τις τοξίνες, βελτιώνοντας έτσι την εμφάνιση του δέρματος.

Το εύκολο μασάζ για κυτταρίτιδα που μπορείς να κάνεις μόνη σου

Δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα πριν το πρωινό ή το βραδινό ντους σου, αφιέρωσε λίγα λεπτά (περίπου 3-5) στον εαυτό σου για να κάνεις μασάζ με την ειδική βούρτσα σώματος.

Director’s Note: Απόφυγε αυτό το μασάζ για κυτταρίτιδα αν έχεις πολύ ευαίσθητες επιδερμίδες, ψωρίαση, ευρυαγγείες, εγκαύματα ή ανοιχτές πληγές.

Για να εντάξεις το dry brushing στη ρουτίνα σου, ξεκίνησε από τις πατούσες κάνοντας απαλές, ανοδικές κινήσεις και έχοντας κατεύθυνση προς την καρδιά. Προχώρησε στα πόδια, τους γλουτούς, την πλάτη, τα χέρια και την περιοχή της κοιλιάς -πάντα κάνοντας απαλές κινήσεις και χωρίς να ασκείς μεγάλη πίεση, έτσι ώστε να αποφύγεις τους ανεπιθύμητους ερεθισμούς.

Δες εδώ πώς ακριβώς:

Director’s Note: Για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, μετά το ντους εφάρμοσε μία κρέμα κατά της κυτταρίτιδας, όπως η Coach της Elancyl ή η Tripleffect Cream-Gel της Frezyderm.

Related posts

Josephine

xristiana

Λέσβος: Πύρινο μέτωπο στη Μόρια – Επιχειρούν και εναέρια μέσα

xristiana

«Η επίδραση της φυσικής δραστηριότητας στην οστεοπενία-οστεοπόρωση»: Εκδήλωση στην Αγία Παρασκευή

xristiana