24/5/2023
Υλικά:
150 γρ. κριθαράκι χονδρό
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
1 καρότο, τριμμένο
1 κ.σ. τοματοπελτέ
300 γρ. Ντομάτες, πολτοποιημένες στο blender
700 ml ζωμό λαχανικών
αλάτι
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε το κρεμμύδι, το καρότο και το σκόρδο. Σοτάρουμε για 3-4 λεπτά.
Έπειτα προσθέτουμε τον τοματοπελτέ και το σοτάρουμε για 1-2 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κριθαράκι χονδρό και σοτάρουμε για άλλα 2 λεπτά. Ανακατεύουμε συχνά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τις ντομάτες αφού τις έχουμε πολτοποιήσει πρώτα στο μπλέντερ.
Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το ζωμό λαχανικών και φέρνουμε σε βρασμό. Ανακατεύουμε και έπειτα χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 10-13 λεπτά.
Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή με γιαούρτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.