ΚεντρικήΠεριβάλλον

Κλαδί από δέντρο έπεσε στην Τσιμισκή – Ευτυχώς δεν τραυματίστηκε κανείς (φώτο)

1/5/2023

Κλαδί δέντρου έπεσε χθες το βράδυ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ευτυχώς χωρίς να τραυματίσει κάποιον περαστικό. Η πτώση σημειώθηκε σε ένα από τα πλέον πολυσύχναστα σημεία της οδού Τσιμισκή, όταν ο βραχίονας που παρουσίαζε έντονη σήψη στο εσωτερικό του, αποκολλήθηκε.

Άνθρωποι των αρμόδιων δημοτικών υπηρεσιών, που ενημερώθηκαν για το περιστατικό και έσπευσαν στο σημείο, ανέφεραν ότι από θαύμα δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός, αφού ο βραχίονας αποκολλήθηκε τις νυχτερινές ώρες, όταν δεν περνούσαν περαστικοί από το σημείο.

Το συγκεκριμένο περιστατικό φανερώνει και την αναγκαιότητα της παρέμβασης του Δήμου Θεσσαλονίκης για την αντικατάσταση άρρωστων κι επικίνδυνων φτελιών στην οδό Τσιμισκή.

Στον άξονα της κεντρικής οδού της πόλης, αντικαθίστανται συνολικά 163 άρρωστα και επικίνδυνα δέντρα, που έχουν προσβληθεί από το λεγόμενο «σκαθάρι της φτελιάς». Το έντομο αυτό ξηραίνει τα δένδρα, δημιουργεί κοιλότητες και κενά στο εσωτερικό τους και τα καθιστά επικίνδυνα. Οι άρρωστες και επικίνδυνες φτελιές αντικαθίσταται αυτήν την περίοδο με κελτίδες, που μάλιστα είναι ηλικίας 10-11 ετών και ύψους περίπου επτά μέτρων.

Πηγή: http://www.thestival.gr

Πηγή φωτογραφιών: http://www.thestival.gr

Related posts

Ξέμεινες από χρήματα; Κάνε μόνη σου πεντικιούρ χρησιμοποιώντας μαγειρική σόδα

xristiana

Εθελοντική αιμοδοσία στο Δημαρχείο Καισαριανής

xristiana

Εθελοντική Αιμοδοσία Στο Δημαρχείο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

xristiana