ΚεντρικήΠεριβάλλον

Καιρός: Άνοδος θερμοκρασίας και σκόνη αύριο – Έως τους 32 βαθμούς ο υδράργυρος

14/5/2023

Σημαντική άνοδο της θερμοκρασίας στα δυτικά και νότια τμήματα της χώρας, αλλά και αύξηση των συγκεντρώσεων σκόνης στην ατμόσφαιρα –με εξαίρεση τα ανατολικότερα τμήματα της Ελλάδας- φέρνουν αύριο, Κυριακή, οι νοτιοδυτικοί άνεμοι που επικρατούν στη μέση και ανώτερη ατμόσφαιρα και οι οποίοι προκαλούν μεταφορά θερμών αερίων μαζών.

Σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, κατά τόπους η άνοδος της μέγιστης θερμοκρασίας θα ξεπεράσει τους 7-8 βαθμούς Κελσίου.

Αύριο, Κυριακή, το μεσημέρι η θερμοκρασία εκτιμάται ότι θα πλησιάσει κατά τόπους τους 30 βαθμούς στην Ήπειρο και τη Δυτική Στερεά και τους 32 βαθμούς στη Βορειοδυτική Πελοπόννησο.

Οι μεγαλύτερες συγκεντρώσεις σκόνης αναμένονται στα δυτικά τμήματα της χώρας, στην Στερεά, στην Πελοπόννησο και στην Κρήτη.

Ο καιρός αύριο, Κυριακή

Αύριο, Κυριακή, αναμένονται αραιές νεφώσεις που κατά διαστήματα στα ηπειρωτικά και στο Ιόνιο θα είναι πυκνότερες. Στη Θράκη, στο Αιγαίο και στην Κρήτη θα υπάρχουν και διαστήματα ηλιοφάνειας.

Τοπικές βροχές αναμένονται από πρωί στο Ιόνιο και από το μεσημέρι στα δυτικά ηπειρωτικά και σε τμήματα της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας, σύμφωνα με το meteo.gr. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες.

Πηγή: https://www.naftemporiki.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Παρουσίαση του βιβλίου «ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ Ταξίδι στον ωκεανό της Μουσικής και της Ιστορίας»

xristiana

Πανελλαδική εκστρατεία συγκέντρωσης τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης από το “Χαμόγελο του Παιδιού”

xristiana

Ρεύμα: Τον Μάρτιο θα δούμε τα φθηνότερα πράσινα τιμολόγια ακόμη και κάτω από 10 λεπτά την κιλοβατώρα

xristiana