News ΑΜΕΑΚεντρική

Η Ελευσίνα ως τόπος μετάβασης, συμπερίληψης και έρωτα

8/5/2023

Μπορούν οι Παραστατικές Τέχνες να αποκαλύψουν το αφήγημα του Αρχαιολογικού Χώρου Ελευσίνας; Πόσο φωτεινό μπορεί να είναι ένα ταξίδι στον Άδη υπό τις οδηγίες μιας τυφλής ξεναγού; Έχουν πρόσβαση άτομα με και χωρίς αναπηρία στον ολοκληρωτικό και αμφίδρομο έρωτα;
Τρεις παραστάσεις της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης έρχονται στην Ελευσίνα να αποκαλύψουν το μυστικό αφήγημα του Τόπου, να υμνήσουν τη μετάβαση, τη συμπερίληψη, τον έρωτα, την ίδια τη ζωή.

Μυστήριο 20 Performing Arts Initiator – Αφηγηματική Αρχαιολογία
12 έως 14 Μαΐου | Αρχαιολογικός χώρος
Μυστήριο 140 Τυφλός Ξεναγός
27 έως 29 Μαΐου | Αρχαιολογικός χώρος
Μυστήριο 127 Ερωτευμένα άλογα
1η Ιουνίου | Ανοιχτό Θέατρο Παλαιού Ελαιουργείου Ελευσίνας

Μυστήριο 20 Performing Arts Initiator | credit: Ηλιάνα Καλιδάμη

Μια από τις σημαντικότερες δράσεις – μοντέλα του προγράμματος της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, το Μυστήριο 20 Performing Arts Initiator – Αφηγηματική Αρχαιολογία, λαμβάνει χώρα στον εμβληματικό Αρχαιολογικό χώρο της Ελευσίνας. Μια σύζευξη αφηγηματικής παραστατικότητας και αρχαιολογίας, που συνδυάζει την εγγενή και απροσδιόριστη έλξη για το μυστηριακό δέος που καταλαμβάνει τον επισκέπτη των ιστορικών μνημείων στην αναζήτησή του για το κρυφό, μυστικό αφήγημα κάθε Τόπου. Η δράση αυτή παρακαταθήκης, υπό την επιμέλεια της Σουηδο-Ιταλίδας σκηνοθέτιδος Gemma Hansson Carbone, παρουσιάζεται ως έργο σε εξέλιξη από τις 12 έως τις 14 Μαΐου. Περιορισμένος αριθμός θέσεων. Προκράτηση εδώ. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Μυστήριο 140 Τυφλός Ξεναγός | credit: Νίκος Κουστένης

Από τις 27 έως τις 29 Μαΐου στον επιβλητικό Αρχαιολογικό χώρο της Ελευσίνας, ακριβώς τη δύση του ηλίου, παρουσιάζεται η site-specific παράσταση / ξενάγηση Μυστήριο 140 Τυφλός Ξεναγός. Ένα συμπεριληπτικό καλλιτεχνικό έργο για άτομα με ή χωρίς οπτική αναπηρία, σε σκηνοθεσία Παύλου Παυλίδη, που καλεί υπό τις οδηγίες της τυφλής ξεναγού Ελένης Γκουβάτσου τους επισκέπτες να λάβουν μέρος με κλειστά μάτια σε ένα υπερρεαλιστικό, σχεδόν συνειρμικό και αποκλειστικά ακουστικό ταξίδι μύησης στον χώρο τέλεσης των Ελευσίνιων Μυστηρίων. Περιορισμένος αριθμός θέσεων. Η προκράτηση ξεκινά στις 12 Μαΐου εδώ. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Μυστήριο 127 Ερωτευμένα άλογα | credit: Εύη Φυλακτού

Την 1η Ιουνίου το Μυστήριο 127 Ερωτευμένα άλογα της ομάδας «Εν Δυνάμει», σε σκηνοθεσία Ελένης Ευθυμίου καλπάζει στην Ελευσίνα. Η παράσταση – μανιφέστο για τον έρωτα, με τη συμμετοχή νέων καλλιτεχνών με ή χωρίς αναπηρία, μετά τη σπουδαία της διαδρομή στα σημαντικότερα εγχώρια φεστιβάλ, και την ευρωπαϊκή της περιοδεία, έρχεται στο Ανοιχτό Θέατρο Παλαιού Ελαιουργείου Ελευσίνας για μία και μοναδική βραδιά. Τι είναι ο έρωτας; Πώς τον βιώνουμε; Έχουμε όλοι πρόσβαση σε αυτόν; Η προπώληση των εισιτηρίων θα ξεκινήσει εδώ στις 8 Μαΐου. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Πληροφορίες

Μυστήριο 20 Performing Arts Initiator – Αφηγηματική Αρχαιολογία

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: 12 Μαΐου (14:30), 13 Μαΐου (11:30 & 13:30), 14 Μαΐου (11:30 & 13:30) | Προσέλευση: 30 λεπτά πριν την έναρξη των παραστάσεων
Διάρκεια: 90 λεπτά
Μέγιστος αριθμός θεατών: 30 άτομα
Αντί εισιτηρίου καταβάλλεται αντίτιμο εισόδου (6€ κανονικό, 3€ μειωμένο) στο ταμείο του αρχαιολογικού χώρου τις ημέρες / ώρες των παραστάσεων. Απαραίτητη η προκράτηση θέσεων εδώ.

Μυστήριο 140 Τυφλός Ξεναγός

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Σάββατο 27, Κυριακή 28, Δευτέρα 29 Μαΐου
Έναρξη: 20:30 (με τη δύση του ηλίου) Προσέλευση: 20:00
Διάρκεια: 75 λεπτά
Μέγιστος αριθμός θεατών: 60 άτομα
Αντί εισιτηρίου καταβάλλεται αντίτιμο εισόδου (6€ κανονικό και 3€ μειωμένο) στο ταμείο του αρχαιολογικού χώρου τις ημέρες / ώρες των παραστάσεων. Απαραίτητη η προκράτηση θέσεων εδώ.

Μυστήριο 127 Ερωτευμένα άλογα

Ημέρα παράστασης: Πέμπτη 1 Ιουνίου
Έναρξη: 21:15
Διάρκεια: 110 λεπτά
Τιμές εισιτηρίων: γενική είσοδος 10€, ατέλειες (φοιτητές, παιδιά και νέοι 6 εως 18 ετών, 65 άνω άνεργοι, ΑμΕΑ και οι συνοδοί τους) 5€
Η παράσταση παρουσιάζεται με υπέρτιτλους στην ελληνική και την αγγλική γλώσσα.
Δυνατότητα μετακίνησης από το κέντρο της Αθήνας στην Ελευσίνα μετ’ επιστροφής. Περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινωθούν σύντομα.
Προπώληση εισιτηρίων: ticketservices.gr

Πηγή: https://athina984.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Αιμοδοσία στην Πυλαία

xristiana

Δήμος Καλαμαριάς: Σημαντικές Δράσεις Κατά Του Καρκίνου Του Προστάτη Και Της Νόσου Alzheimer

xristiana

Χορός, γκολφ και άλλα χόμπι που τριπλασιάζουν τον κίνδυνο για σοβαρή νευρολογική νόσο στους άντρες

xristiana