ΚεντρικήΚοινωνικά

Ημερίδα στη Γλυφάδα: Η ομαλή μετάβαση από τον Παιδικό Σταθμό στο Νηπιαγωγείο

15/5/2023

Η σωστή και ισορροπημένη ένταξη του παιδιού στο εκπαιδευτικό σύστημα είναι το αντικείμενο πολύ ενδιαφέρουσας ημερίδας, την οποία διοργανώνει ο Δήμος Γλυφάδας με τίτλο: «Πώς θα επιτύχουμε την ομαλή μετάβαση του παιδιού μας από τον Παιδικό Σταθμό στο Νηπιαγωγείο». Η συναισθηματική προσέγγιση, καθώς και πρακτικές λύσεις που θα βοηθήσουν τόσο τους γονείς όσο και τα παιδιά σε αυτή την τόσο ευαίσθητη και τρυφερή ηλικία, να εξοικειωθούν με το περιβάλλον και να ενταχθούν ομαλά στη νέα πραγματικότητα, θα αναλυθούν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, από

την Δρ. Ράνια Α. Κυριαζή, Παιδαγωγό – Κοινωνιολόγο, π. Σχολική Σύμβουλο και

την Δρ. Αγγελική Μάνου, Νηπιαγωγό – Συγγραφέα, Προϊσταμένη του 16ου Νηπιαγωγείου Γλυφάδας.

“Πρώτη προτεραιότητά μας είναι πάντα τα παιδιά μας. Θέλουμε να είμαστε δίπλα τους και να τα στηρίζουμε σε κάθε νέα αρχή, όπως και σε όλες τις φάσεις της ζωής τους. Η μετάβαση από τον Παιδικό Σταθμό στο Νηπιαγωγείο είναι μια τέτοια στιγμή, που πρέπει ως νέοι γονείς να εντείνουμε την προσοχή μας, ώστε να εξελιχθούν όλα κατ’ ευχήν. Ευχαριστούμε πάρα πολύ τις έμπειρες και καταρτισμένες εκπαιδευτικούς που μεταλαμπαδεύουν τις γνώσεις και μοιράζονται τα βιώματα τους με όλους εμάς, στο πλαίσιο αυτής της εξαιρετικά χρήσιμης δράσης που διοργανώνουμε”, τονίζει ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου.

Την ευθύνη και τον συντονισμό της ημερίδας έχει η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος για τους παιδικούς σταθμούς, εκπαιδευτικός Ελένη Καράχου – Σκούταρη, η οποία αναφέρει: “Ο παιδικός σταθμός αποτελεί την πρώτη περίοδο απομάκρυνσης των παιδιών από την ασφάλεια της οικογενειακής θαλπωρής καθώς και το πρώτο βήμα κοινωνικοποίησής τους. Το επόμενο μεγάλο βήμα είναι η μετάβαση των παιδιών στο Νηπιαγωγείο, που σηματοδοτεί και την είσοδο στην υποχρεωτική εκπαίδευση. Προκειμένου για την ομαλή μετάβαση από τον παιδικό σταθμό στο νηπιαγωγείο, οι γονείς θα πρέπει να είναι ενημερωμένοι για το νέο πλαίσιο από ειδικούς παιδαγωγούς – ψυχολόγους, ώστε κι οι ίδιοι να προετοιμαστούν αλλά και να προετοιμάσουν το παιδί τους κατάλληλα. Ευχαριστούμε θερμά τη Δρ. Ουρανία Κυριαζή και τη Δρ. Αγγελική Μάνου για την ανταπόκρισή τους. Μέσα από την εμπειρία τους θα αναδείξουν την αποστολή του Νηπιαγωγείου και καλές πρακτικές ομαλής μετάβασης”.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο «Μελίνα Μερκούρη» (Γ. Γεννηματά και Ανατ. Ρωμυλίας 123) την Τρίτη 23 Μαϊου, στις 6:30 το απόγευμα. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Πηγή: https://www.notia.gr

Related posts

Τα οφέλη της ζωής στη φύση για την ψυχική υγεία

xristiana

Τι προκαλεί φούσκωμα στο στομάχι εκτός από ορισμένες τροφές

xristiana

Ανακαλύφθηκε νέο είδος φιδιού και το «βάφτισαν» Χάρισον Φορντ – Η αντίδραση του ηθοποιού

xristiana