ΚεντρικήΚοινωνικά

Ημερίδα με θέμα «Στον παλμό των ενδοσχολικών και πανελληνίων εξετάσεων»

5/5/2023

Την τελευταία ημερίδα για το σχολικό έτος 2022-23, διοργανώνουν η Διεύθυνση Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού και ειδικότερα το Τμήμα Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης, Σχολικών Μονάδων και Σχολικών Επιτροπών, σε συνεργασία με την ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Α.Ε. Θέμα της είναι «Στον παλμό των ενδοσχολικών και πανελληνίων εξετάσεων»και θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Πολιτισμού Πλαγιαρίου, τη Δευτέρα 8 Μαΐου και ώρα 17.30.

Όλοι γνωρίζουμε πως το άγχος είναι μια αυτόματη, φυσιολογική, σωματική και ψυχική αντίδραση, που σε ένα βαθμό δρα ευεργετικά, ενεργοποιώντας το άτομο να ανταπεξέλθει στις όποιες καταστάσεις και προκλητικές φάσεις της ζωής του, καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια για να επιτύχει τους στόχους του.

Όταν όμως το άγχος είναι έντονο, περιορίζει τις δραστηριότητες του ατόμου και την πραγματική ικανότητά του για επίδοση και τότε το άτομο νιώθει ανίκανο να ανταπεξέλθει στη συγκεκριμένη απαιτητική κατάσταση.

Η ημερίδα στοχεύει να παρέχει ενημέρωση και να ευαισθητοποιήσει τους γονείς για τα συναισθήματα που έχουν μαθητές και μαθήτριες πριν και κατά τη διάρκεια των εξετάσεων, να βοηθήσει τους γονείς να συμπαρασταθούν στα παιδιά τους παρέχοντας συναισθηματική και ψυχολογική στήριξη ώστε να διαχειριστούν πιο λειτουργικά τις απαιτητικές καταστάσεις της περιόδου των εξετάσεων.

Οι εισηγητές, άτομα με αποδεδειγμένη επαγγελματική και διδακτική εμπειρία, θα αναπτύξουν αναλυτικά:

· τα κύρια αίτια του άγχους εξετάσεων των μαθητών/τριών και οι συνέπειές του,

· τις προσδοκίες των γονιών σε σχέση με σχολικές επιδόσεις των παιδιών τους και πώς μπορούν να διαχειριστούν το δικό τους άγχος,

· Μπορούν οι γονείς να βοηθήσουν το παιδί τους να διαχειριστεί αποτελεσματικά το άγχος των εξετάσεων;

· Πώς μπορούν οι γονείς να υποστηρίξουν το παιδί στις εκπαιδευτικές και επαγγελματικές του αποφάσεις.

Ομιλητές θα είναι η κ. Λητώ Ελένη Μιχαλοπούλου, Επίκουρη Καθηγήτρια Σχολικής Ψυχολογίας, Τμήμα Ψυχολογίας, ΑΠΘ,  η κ. Μαρία Ιωαννίδου, Σχολική Ψυχολόγος, 7 ΣΔΕΥ, 1ο ΚΕΔΑΣΥ Β’ Θεσσαλονίκης και η κ. Ναταλία Μουτοπούλου, MSc Ψυχολόγος, Σύμβουλος Σταδιοδρομίας. Μετά τις ομιλίες θα ακολουθήσουν ερωτήσεις και συζήτηση. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Related posts

Πώς θα μάθετε να συγχωρείτε τον εαυτό σας

xristiana

«Βιβλιοδροσίσματα 2022»

xristiana

Θυρεοειδής και εγκυμοσύνη: Πώς επηρεάζει τη συμπεριφορά του παιδιού

xristiana