ΚεντρικήΚοινωνικά

‘’Ευκαιρίες και προοπτικές για έναν πιο δυνατό κλάδο κλινικών μελετών’’

31/5/2023

Η αξία της κλινικής έρευνας, τα πλεονεκτήματα των κλινικών μελετών για τους ασθενείς, την κοινωνία και την εθνική Οικονομία, αλλά και οι τελευταίες εξελίξεις και προοπτικές του κλάδου, είναι ανάμεσα στα θέματα που θα αναδειχτούν στο «HACRO CLINICAL TRIALS FORUM – Developments and Perspectives», το οποίο διοργανώνει ο Σύλλογος Επιχειρήσεων Διεξαγωγής Κλινικών Μελετών Ελλάδας (HACRO), με αφορμή τα 10 χρόνια λειτουργίας του. 
 
Το Φόρουμ θα διεξαχθεί υβριδικά στις 8 Ιουνίου 2023, στο Divani Caravel Hotel, με δυνατότητα ψηφιακής παρακολούθησης μέσω της πλατφόρμας Ψηφιακής Επικοινωνίας LiveOn. 

Οι συμμετέχοντες  στο Φόρουμ  θα έχουν την δυνατότητα δικτύωσης, συνεργασίας και διάδρασης, προκειμένου να αναδειχτούν περαιτέρω τα θέματα που αφορούν τις κλινικές μελέτες, συνεισφέροντας στην προαγωγή του κλάδου στη χώρα. 
 
Μέσα από τις εργασίες του Φόρουμ και τους διακεκριμένους ομιλητές, ο HACRO φιλοδοξεί να συμβάλλει ουσιαστικά στο διάλογο για τις κλινικές μελέτες ανάμεσα σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Σε αυτές τις διαβουλεύσεις θα λάβουν μέρος θεσμικοί εκπρόσωποι του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΦ, ερευνητές, εκπρόσωποι της φαρμακοβιομηχανίας, εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Επιχειρήσεων Διεξαγωγής Κλινικών Μελετών, και εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων ασθενών.  
 
Κοινό πεδίο αναφοράς των ομιλητών θα είναι οι προκλήσεις, οι ευκαιρίες και οι  προοπτικές του κλάδου στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, αλλά και επιμέρους ζητήματα βαθύτερης εξειδίκευσης, όπως είναι οι κλινικές μελέτες σε ασθενείς με σπάνια νοσήματα, αλλά και οι παιδιατρικές κλινικές μελέτες.  

Το Φόρουμ τελεί υπό τις αιγίδες των EUCROF, ΣΦΕΕ, ΠΕΦ, PIF, ΙΣΑ, ΕΛΕΦΙ, ΕΛΕΜΑ, ΣΕΙΒ, ΕΣΠΥ και HDHC.  
 
Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: https://hacro-forum2023.liveon.tech  

Πηγή: https://www.iatronet.gr

Related posts

8ος Φιλανθρωπικός Αγώνας Βουνού ‘Αυτισμός-Ελπίδα’

xristiana

Εθελοντική Αιμοδοσία Στο Δήμο Περιστερίου

xristiana

Στην Καλαμαριά το 3ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Μικρασιατών

xristiana