ΚεντρικήΚοινωνικά

Δωρεάν Προληπτικές Ιατρικές Εξετάσεις Για Παιδιά

7/5/2023

Από τη Δευτέρα 8 Μαΐου, έως και την Παρασκευή 12 Μαΐου, στο πλαίσιο της Δράσης Προληπτικής Ιατρικής, και Οδοντιατρικής «ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ» που υλοποιεί ο Οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού» από το 2002, θα πραγματοποιηθούν δωρεάν προληπτικές Ιατρικές και Οδοντιατρικές εξετάσεις σε παιδιά και μαθητές του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης. 

Η Δράση θα διοργανωθεί από «Το Χαμόγελο του Παιδιού», μετά από ενέργειες του Δημάρχου Ανδραβίδας-Κυλληνης κ. Λεντζα Γιάννη, της Αντιδημάρχου κας Γιαννίτση Αλεξάνδρας, και ύστερα από την πρωτοβουλία του συνδημότη μας κ. Δημάκη Νίκου,Η δράση θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Αμαλιάδος, τον Ιατρικό Σύλλογο Ηλείας, τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Ηλείας και το Κέντρο Υγείας Γαστούνης, και τίθεται υπό την αιγίδα του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης και υλοποιείται με την αρωγή του ΟΠΑΠ.

Για την υλοποίηση της Δράσης «Το Χαμόγελο του Παιδιού» θα διαθέσει την Κινητή Μονάδα Προληπτικής Οδοντιατρικής, και Παιδιατρικής, του Οργανισμού, στην οποία καθημερινά θα βρίσκονται εθελοντές Παιδίατροι, Οφθαλμίατροι, Ωτορινολαρυγγολόγοι, και Οδοντίατροι, καθώς και εξειδικευμένο προσωπικό του Οργανισμού.

Οι Ιατροί, και Οδοντίατροι, που εθελοντικά συμμετέχουν στο προληπτικό πρόγραμμα θα εξετάσουν δωρεάν όλα τα παιδιά που θα επισκεφτούν την Κινητή Μονάδα του Οργανισμού, κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού.

Για κάθε εξεταζόμενο παιδί, θα υπάρχει ενημέρωση των συνοδών του σχετικά με την κατάσταση της υγείας του, καθώς και για την σημασία της πρόληψης, παραδίδοντάς του το Ατομικό Δελτίο Εξέτασης.

Αναλυτικά το Πρόγραμμα της Κινητής Μονάδας Προληπτικής Οδοντιατρικής και Παιδιατρικής του Οργανισμού:Δευτέρα 8/5: Δημοτικό Σχολείο ΒάρδαςΤρίτη 9/5: Δημοτικό Σχολείο ΒάρδαςΤετάρτη 10/5: 1ο Δημοτικό Σχολείο ΛεχαινώνΠέμπτη 11/5: Δημοτικό Σχολείο ΑνδραβίδαςΠαρασκευή 12/5: 1ο Δημοτικό Σχολείο ΛεχαινώνΩράριο Λειτουργίας της Κινητής Μονάδας: 09:00π.μ.- 17:00μ.μ.

Τηλέφωνο επικοινωνίας για πληροφορίες και ραντεβού:τηλ: 2623023000  Κέντρο Κοινότητας Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης08.30 – 13.30 (κα. Ελένη Σιάμου)«Το Χαμόγελο του Παιδιού» πραγματοποιεί προληπτικές ιατρικές και οδοντιατρικές εξετάσεις σε όλα τα παιδιά, με έμφαση σε όσα ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές, δεν έχουν πρόσβαση σε ιατρικά κέντρα, βιώνουν τον κοινωνικό αποκλεισμό ή λόγω οικονομικών/άλλων δυσκολιών δεν έχουν κατάλληλη ιατρική παρακολούθηση και φροντίδα.

Το Πρόγραμμα Προληπτικής Ιατρικής και Οδοντιατρικής λειτουργεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων και του Υπουργείου Υγείας, βάσει μνημονίων συνεργασίας που έχει υπογράψει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με τα ως άνω Υπουργεία, και σε συνεργασία πάντα με περιφερειακούς και τοπικούς φορείς και συλλόγους, με στόχο την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών πρόληψης και ευαισθητοποίησης στα παιδιά.

Related posts

Newsletter: Όλες Οι Ειδήσεις Που Πρέπει Να Ξέρεις Μέχρι Τώρα 20/12

xristiana

Σ. Κουμτζής: Ο τυφλός αριστούχος φοιτητής του ΑΠΘ μιλά για τις δυσκολίες που υπερνίκησε (video)

xristiana

Συνάντηση του Γ. Οικονόμου με την πρόεδρο της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ

xristiana