ΚεντρικήΟμορφιά

Δέρμα: Χρειάζεστε πραγματικά μια καθημερινή ρουτίνα περιποίησης;

31/5/2023

Γυρνάτε σπίτι από τη δουλειά πιθανόν κουρασμένοι να σηκωθείτε έστω και για να κάνετε τα βασικά, πόσο μάλλον για να ακολουθήσετε μια ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας. Σε αυτές τις κουραστικές στιγμές, ίσως αναρωτιέστε αν αξίζει τον κόπο που αγοράσατε τόσα προϊόντα και αν τελικά το θέμα «δέρμα και περιποίηση» είναι μια διαδικασία… υπερεκτιμημένη.

Κι όμως, δεν είναι. Και ναι, είναι απαραίτητη καθημερινά. Ας δούμε το γιατίΔείτε επίσης: «Το παιδί μου προτιμά να παίζει μόνο του. Πρέπει να ανησυχώ»;

Γιατί είναι απαραίτητη μια καθημερινή ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας

Πρόληψη του καρκίνου του δέρματος

Μια ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας είναι ελλιπής εάν δεν χρησιμοποιείτε αντηλιακό.

Το αντηλιακό παίζει καθοριστικό ρόλο στην παρεμπόδιση της υπεριώδους ακτινοβολίας (UV), η οποία βλάπτει το δέρμα και μπορεί να οδηγήσει σε ηλιακά εγκαύματα και καρκίνο του δέρματος.

Ανάπλαση των κυττάρων

Γνωρίζατε ότι αποβάλλουμε εκατομμύρια νεκρά κύτταρα κάθε μέρα; Το εξωτερικό στρώμα του δέρματός μας αλλάζει συνεχώς καθώς τα παλαιότερα κύτταρα αντικαθίστανται από νεότερα. Τι σημαίνει όμως αυτό και γιατί μια καθημερινή ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας είναι, σε αυτό το πλαίσιο, σημαντική;

Είναι απλό. Tο υγιές δέρμα που έχετε αυτή τη στιγμή μπορεί να φαίνεται θαμπό την επόμενη μέρα. Μια σταθερή ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας θα διατηρήσει τη λάμψη του δέρματός σας και θα ανοίξει «χώρο» για τα νέα, υγιή κύτταρα.

Αποφυγή δερματικών προβλημάτων

Μπορεί να υπάρχουν πολλά δερματικά προβλήματα που δεν είναι τόσο εμφανή. Αυτά μπορεί να περιλαμβάνουν υπερμελάγχρωση, μαύρα στίγματα, λευκά στίγματα, ουλές ακμής και ρυτίδες. Μια καλή και συνεπής ρουτίνα περιποίησης του δέρματος προλαμβάνει και αντιμετωπίζει αυτά τα δερματικά προβλήματα για να σας χαρίσει λαμπερό δέρμα που δεν φαίνεται μόνo, αλλά είναι και υγιές.

Γιατί η ρουτίνα περιποίησης μπορεί να μην έχει λειτουργήσει για εσάς μέχρι τώρα

Δεν ήσασταν συνεπείς

Η συνέπεια είναι το κλειδί και κάθε μέρα μετράει. Τα αποτελέσματα που περιμένετε είναι λογικό να μην έρθουν εάν δεν ακολουθείτε τη ρουτίνα σας σε καθημερινή βάση.

Δεν κάνατε υπομονή

Δεν μπορείτε να ακολουθήσετε μια σταθερή ρουτίνα περιποίησης για μερικές εβδομάδες και να περιμένετε το δέρμα σας να μεταμορφωθεί. Η ορατή μεταμόρφωση του δέρματος μπορεί να πάρει μήνες.

Να είστε λοιπόν συνεπείς για τουλάχιστον τρεις μήνες και σίγουρα θα δείτε αποτελέσματα.

Χρησιμοποιούσατε πάρα πολλά ή λάθος προϊόντα περιποίησης

Εάν η ρουτίνα περιποίησης του δέρματος επιδεινώνει την κατάσταση και σας έχει οδηγήσει για παράδειγμα σε ακμή, πιθανότατα χρησιμοποιείτε υπερβολικά ή λάθος προϊόντα.

Ξεκινάτε πάντα με μια απλή ρουτίνα που περιλαμβάνει καθαρισμό, ενυδάτωση και αντηλιακό. Εάν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε ορούς προσώπου, μην το κάνετε χωρίς να συμβουλευτείτε έναν δερματολόγο.

Δεν ακολουθούσατε μια υγιεινή διατροφή

Μια ρουτίνα περιποίησης δεν αρκεί. Οι περισσότερες από τις βιταμίνες και τα μέταλλα που απαιτούνται για ένα υγιές και λαμπερό δέρμα προέρχονται από τη διατροφή και όχι από ακριβά προϊόντα. Έτσι, το πρώτο βήμα είναι να τροφοδοτήσετε σωστά το σώμα σας και να αντιμετωπίσετε τις ελλείψεις και το δεύτερο είναι να έχετε μια συνεπή ρουτίνα περιποίησης για να βελτιώσετε το δέρμα σας.

Πηγή: https://www.vita.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Τρέχουμε για τον Αυτισμό

xristiana

16 πρωινές συνήθειες που αποτοξινώνουν τον οργανισμό σας (video)

xristiana

ΕΣΑμεΑ: Στα Χανιά το σεμινάριο με θέμα «προγράμματα δια βίου εκπαίδευσης για την αναπηρία και υποστηρικτικές δράσεις»

xristiana