ΚεντρικήΟμορφιά

Για το πιο γλυκό φιλί! Φτιάξτε ένα απολεπιστικό για τα χείλη της μαμάς

12/5/2023

Για να διατηρήσετε τα χείλη σας απαλά και ενυδατωμένα, τα απολεπιστικά είναι ο μεγάλος σας σύμμαχος. Κάντε τα χείλη της μαμάς σας απαλά σαν βελούδο, χρησιμοποιώντας λάδι καρύδας, μέλι, βανίλια και καστανή ζάχαρη.

Προσθέστε μία σταγόνα από το αγαπημένο της άρωμα για μια πιο προσωπική πινελιά! Το scrub για τα χείλη είναι απλό στην παρασκευή και σούπερ οικονομικό!

Επιμέλεια: Νικολέτα Γιαννοπούλου

Χαρίστε στα χείλη της μαμά σας ή στα δικά σας λίγη αγάπη και μάθετε πώς να κάνετε scrub χειλιών χρησιμοποιώντας 4 απλά υλικά! Αυτό το scrub συνδυάζει το κλασικό απολεπιστικό ζάχαρης, που όλοι γνωρίζουμε και αγαπάμε, με τις καταπραϋντικές ιδιότητες του λαδιού καρύδας και του μελιού. Το λάδι καρύδας και το μέλι, παρέχει στα χείλη πολλές ενυδατικές ιδιότητες!

DIY scrub για τα χείλη

Είναι πραγματικά εύκολο και δεν θα χρειαστείτε παραπάνω από 30 λεπτά για να φτιάξετε!

Υλικά

  • 3 κ.σ. καστανή ζάχαρη
  • 3 κ.σ. λάδι καρύδας
  • 4 ½  κ.γ. μέλι
  • 2 ½ κ.γ. βανίλια
  • Γυάλινα μικρά βάζα

Τρόπος παρασκευής

  • Αρχικά, λιώστε απαλά το λάδι καρύδας. Βάλτε το σε ένα μπρίκι σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να ρευστοποιηθεί ή αν έχετε φούρνο μικροκυμάτων για 15 δευτερόλεπτα.
  • Βάλτε σε ένα μπολ, το μέλι, την καστανή ζάχαρη, τη βανίλια και το λιωμένο λάδι καρύδας. Ανακατεύετε για να αναμειχθούν τα συστατικά.
  • Ρίξτε το μείγμα στα βαζάκια. Το scrub θα έχει στην αρχή μια ρευστή υφή.
  • Το αφήνετε τουλάχιστον μερικές ώρες, αν όχι όλη τη νύχτα, να στερεοποιηθεί στα βάζα. Μόλις στερεοποιηθεί, ανακατέψτε με ένα κουταλάκι, καθώς το λάδι καρύδας θα ανέβει στην κορυφή και θα διαχωριστεί. Κλείστε καλά το καπάκι.

Επιπλέον πληροφορίες

Χρειάζεται να διατηρηθεί στο ψυγείο;

Όχι, αυτό το scrub για τα χείλη δεν χρειάζεται να διατηρηθεί στο ψυγείο. Αν και σίγουρα μπορείτε να το βάλετε αν το θέλετε, ειδικά αν ζείτε σε πιο ζεστό κλίμα. Φυλάξτε το σε στεγνό, δροσερό μέρος με καλά κλεισμένο το καπάκι.ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πόσο καιρό θα κρατήσει;

Αυτό το scrub χειλιών θα διατηρηθεί για περίπου 1-2 εβδομάδες ανάλογα με το αν το φυλάτε ή όχι στο ψυγείο. Επειδή είναι σπιτικό και άρα χωρίς συντηρητικά δεν έχει μεγάλη διάρκεια ζωής.

Τι κάνουμε αν είναι πολύ ρευστό;

Εάν το scrub σας είναι υπερβολικά ρευστό, φροντίστε να το τοποθετήσετε σε ένα πιο δροσερό μέρος για να βοηθήσετε το λάδι καρύδας να στερεοποιηθεί ξανά. Μπορείτε επίσης να το βάλετε στο ψυγείο!

Μπορώ να διπλασιάσω αυτή τη συνταγή;

Ναί! Μπορείτε εύκολα να διπλασιάσετε ή να τριπλασιάσετε αυτή τη συνταγή. Αυτά τα scrub χειλιών γίνονται υπέροχα δώρα για πολλές περιστάσεις!

Πηγή: https://www.womanidol.com

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Συνεχίζονται οι διαλέξεις του Ανοικτού Πανεπιστημίου από την Πνευματική Εστία Μοσχάτου

xristiana

Μετεωρίτες περιέχουν όλα τα δομικά στοιχεία του DNA – Μπορεί να είναι οι πρωτεργάτες της ζωής στη Γη

xristiana

Καιρός: Νεφώσεις, παροδικά αυξημένες

xristiana