ΚεντρικήΚοινωνικά

Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου: Εξ αποστάσεως σπουδές προσαρμοσμένες στις ανάγκες σου

14/5/2023

Το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΑΠΚΥ) εξειδικεύεται στην ανοικτή και εξ αποστάσεως εκπαίδευση, έχει ήδη συμπληρώσει 20 χρόνια παρουσίας στον χώρο της ανώτατης εκπαίδευσης, και αποστολή του είναι να καλύπτει τις εκπαιδευτικές ανάγκες όσων αναζητούν ευελιξία στις σπουδές τους χωρίς αποκλεισμούς και περιορισμούς.. Το ΑΠΚΥ έχει πετύχει την καταξίωσή του ως εκπαιδευτικό και ερευνητικό ίδρυμα στα επιστημονικά πεδία των τριών Σχολών του (Ανθρωπιστικές & Κοινωνικές ΕπιστήμεςΘετικές & Εφαρμοσμένες ΕπιστήμεςΟικονομικές Επιστήμες & Διοίκηση) και την εδραίωσή του ως μια αξιόπιστη επιλογή για σπουδές υψηλού επίπεδου. Είναι ισότιμο και ομοταγές ως προς τα ελληνικά πανεπιστήμια και οι τίτλοι σπουδών που απονέμει αναγνωρίζονται από τον Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. σύμφωνα με τα κριτήρια και τις διαδικασίες του. 

Στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου οι φοιτητές σπουδάζουν από τον προσωπικό τους χώρο, στον δικό τους ρυθμό μάθησης, στον χρόνο που μπορούν να διαθέσουν για να αποκτήσουν έναν αξιόπιστο και αναγνωρισμένο τίτλο σπουδών για την προσωπική και επαγγελματική τους εξέλιξη. Το ΑΠΚΥ έχει αναπτύξει και αναβαθμίζει διαρκώς ένα ψηφιακό εκπαιδευτικό οικοσύστημα υψηλών προδιαγραφών με state-of-the-art Πλατφόρμα Τηλεκπαίδευσης, πολυμορφικό εκπαιδευτικό υλικό, διαδραστικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες για τον μετασχηματισμό της θεωρίας σε πράξη, εικονικά εργαστήρια και εργαλεία ψηφιακής διδασκαλίας και μάθησης. Θέτοντας στο επίκεντρο της εκπαιδευτικής μεθοδολογίας τους φοιτητές και τις ανάγκες τους, αξιοποιεί διδακτικές μεθόδους κατάλληλες για την εκπαίδευση ενηλίκων – άτομα με οικογένειες, με ειδικές ανάγκες, εργαζόμενους σε προσπάθεια ανέλιξης ή στροφής στην καριέρα τους – τους οποίους υποστηρίζουν κατάλληλα και καθοδηγούν καθηγήτριες και καθηγητές εγνωσμένου κύρους. Δεν απαιτείται φυσική παρουσία σε κανένα στάδιο της φοίτησης, καθώς και οι εξετάσεις πραγματοποιούνται εξ αποστάσεως με ηλεκτρονικά μέσα και όχι διά ζώσης σε εξεταστικά κέντρα.  

Για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024, το ΑΠΚΥ προσφέρει 5 προπτυχιακά και 22 μεταπτυχιακά προγράμματα, καθώς και 3 διδακτορικά προγράμματα με 15 ερευνητικές κατευθύνσεις στην ελληνική και στην αγγλική γλώσσα. Όλα τα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών προσφέρουν τις Θεματικές τους Ενότητες ως ανεξάρτητες-αυτοτελείς, χωρίς να απαιτείται εγγραφή συνολικά στο αντίστοιχο πρόγραμμα. Λαμβάνοντας υπόψη τα δεδομένα της εποχής, το ΑΠΚΥ έχει προσιτό κόστος φοίτησης με οικονομικές διευκολύνσεις και διασφαλίζει μειώσεις διδάκτρων για ομάδες του πληθυσμού (π.χ. πολύτεκνοι, μονογονείς, απόφοιτοι του ΑΠΚΥ που συνεχίζουν τις σπουδές τους στο Πανεπιστήμιο, άνεργοι).

Προγράμματα Σπουδών 2023-2024

Προπτυχιακά Προγράμματα

Μεταπτυχιακά Προγράμματα

Η περίοδος ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024 ολοκληρώνεται στις 30 Μαΐου 2023 στο www.ouc.ac.cy

www.ouc.ac.cy |+357 22411600/711 | admissions@ouc.ac.cy

Πηγή: https://www.eduguide.gr

Related posts

Μουσική εκδήλωση αφιερωμένη στον Σταύρο Κουγιουμτζή

xristiana

Αγία Κυράννα

xristiana

Κεντρική παχυσαρκία: Πόσο αυξάνει τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου

xristiana