News ΑΜΕΑΚεντρική

Έκθεση φωτογραφίας με έργα ατόμων με νοητική αναπηρία ή αυτισμό

3/5/2023

Έργα ενηλίκων με νοητική αναπηρία ή διαταραχή στο φάσμα του αυτισμού, που συμμετείχαν στον διαγωνισμό φωτογραφίας με θέμα «Ο κόσμος που ζω… ο κόσμος που είμαι», παρουσιάζονται σε έκθεση που θα φιλοξενηθεί στη Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Ο διαγωνισμός και η έκθεση φωτογραφίας διοργανώνονται από το Διεθνές Φεστιβάλ «Η αντανάκλαση της αναπηρίας στην τέχνη – Reflection of disability in art» (iRoDi), που ως θεσμός του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και ως μονάδα Υποστήριξης της Κοινωνικής Συμπερίληψης μέσω της Τέχνης του Εργαστηρίου Εφαρμογών Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Συμπερίληψης Ατόμων με Δυσκολίες Μάθησης και Προσαρμογής (ΕκΚοιΣ), του Τμήματος Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής, προχώρησε στις συγκεκριμένες καλλιτεχνικές πρωτοβουλίες.

Η δράση υλοποιείται σε συνεργασία με τον Σύλλογο Down Ελλάδος και την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων (Παράρτημα Θεσσαλονίκης) και προσφέρει μια ευκαιρία για έκφραση της δημιουργικότητας των αναπήρων μέσω της Τέχνης. Στον διαγωνισμό συμμετείχαν 32 ενήλικες με νοητική αναπηρία ή διαταραχή του φάσματος του αυτισμού.

Η έκθεση φωτογραφίας θα εγκαινιαστεί το Σάββατο 6 Μαΐου στις 10 το πρωί, στο πλαίσιο ημερίδας με τίτλο «Από την ανεξαρτησία στην αλληλεξάρτηση: μια νέα οπτική». Με την ευκαιρία των εγκαινίων, θα απονεμηθούν τα βραβεία στους νικητές του διαγωνισμού.

Η έκθεση φωτογραφίας «Ο κόσμος που ζω… ο κόσμους που είμαι» θα είναι επισκέψιμη από 6 έως 22 Μαΐου στον χώρο της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Πηγή: https://www.ertnews.gr

Related posts

Μελέτη αποκαλύπτει πώς οι όγκοι του νευρικού συστήματος μετατρέπονται σε κακοήθεια

xristiana

Τα έλαια που θα σας χαρίσουν λαμπερά μαλλιά

xristiana

100 Επιχειρήσεις Με Περισσότερες Από 2.000 Θέσεις Εργασίας Στη 14η «Ημέρα Καριέρας» Στην Αθήνα

xristiana